Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Súboj šampiónov. Neúspešný vyzýva suveréna

Obaja sa pred štartom ligovej sezóny nachádzali v rovnakej pozícii. Vstupovali do nej s visačkou obhajcu titulu.

09.03.2016 12:00
Edinson Cavain, Thibaut Courtois Foto: ,
Hnev kanoniera Paríža St. Germain Edinsona Cavaniho po šanci, ktorú zlikvidoval brankár Chelsea Thibaut Courtois.
debata

S blížiacim sa záverom sú však ich úlohy absolútne rozdielne. Jeden kráča za ďalšou majstrovskou trofejou neohrozene, druhý ju istotne nezíska.

Paríž St. Germain a Chelsea Londýn. Francúzsky a anglický šampión. Ale aj súperi v prestížnej Lige majstrov. Už v stredu v noci sa bude jeden z veľkoklubov tešiť, v šatni druhého zavládne sklamanie a smútok. Kto bude držať v rukách štvrťfinálovú miestenku?

Bližšie k nej majú Parížania. Zverenci Laurenta Blanca zvíťazili v úvodnom domácom zápase 2:1. „Uvedomujeme si svoje kvality, stále však môžeme hrať lepšie. Musíme dostať Chelsea do výraznejších problémov, ako v Paríži. Do Londýna si ideme zahrať dobrý futbal. A postúpiť. Rozlúčka so súťažou by bola pre nás katastrofou,“ tvrdí v rozhovore pre denník The Guardian hosťujúci stredopoliar Marco Verratti.

Francúzsky majster prežíva skvelú sezónu. Na čele Ligue 1 má suverénny 23-bodový náskok a o titul by ho mohol obrať len zázrak (v hre je 27 bodov). V predošlých dvoch kolách však akoby stratil dych. Pred dvoma týždňami ukončil jeho rekordnú šnúru bez prehry Lyon (1:2), počas uplynulého víkendu uhral iba bezgólovú remízu so zachraňujúcim sa Montpellierom.

„Nemal som jediný dôvod na spokojnosť. Mali sme zvíťaziť. V ofenzíve sme boli nedôslední,“ vravel po ďalšom zaváhaní Blanc, ktorý nechal od začiatku zápasu na lavičke svoje najvýraznejšie esá na čele so Zlatanom Ibrahimovičom, Davidom Luizom či Thiagom Mottom.

Aj to svedčí o tom, čo je pre Parížanov najväčšou prioritou. Vlani okúsili v Lige majstrov štvrťfinálovú atmosféru (po tom, ako vyradil Chelsea) a pod tento level nechcú podliezť ani tentoraz. Naopak, ambície jedného z najbohatších klubov siahajú podstatne vyššie a jeho zástupcovia otvorene hovoria o tom, že už čoskoro by chceli do Parku princov priniesť trofej pre nového európskeho šampióna.

Osemfinálová rozlúčka by však bola sklamaním aj pre Londýnčanov. Pre Chelsea je Liga majstrov jedinou veľkou výzvou v aktuálnej sezóne. V Premier League sa totiž anglický šampión nachádza až na 10. mieste – s desaťbodovým odstupom na priečku zabezpečujúcu aspoň účasť v kvalifikácii najlepšej klubovej súťaže sveta.

Osemfinále, odvety: 18.00 Petrohrad – Benfica Lisabon (prvý zápas: 0:1, priamy prenos na Digi Sport 3), 20.45 Chelsea Londýn – Paríž St. Germain (1:2, Jednotka).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA #Paríž St. Germain #liga majstrov vo futbale #Chelsea FC
Načítavajú sa športové výsledky...