Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slová obhajoby sú márne. V Lige majstrov sme zlyhali, vraví Van Gaal

V očiach hráčov dominovala bezradnosť. V trénerových sklamanie a hnev. Práve týmto pocitom sa pritom chceli vyhnúť. S futbalovou Ligou majstrov sa rozlúčil už po skupinovej fáze jeden z najslávnejších klubov planéty. Manchester United prehral v poslednom kole na ihrisku Wolfsburgu (2:3) a svoje miesto v osemfinálových bojoch prenechal okrem nemeckého klubu aj Eindhovenu.

09.12.2015 09:30
Manchester United Foto: ,
Futbalisti Manchestru United po prehre s Wolfsburgom.
debata

PSV totiž svoju úlohu zvládol. Zdolal moskovský CSKA a v tabuľke B-skupiny napokon predstihol anglického giganta o dva body.

„V tomto momente budem ťažko hľadať slová obhajoby. Faktom je, že sme v Lige majstrov zlyhali,“ vravel po zápase Louis van Gaal. „Druhým faktom však je, že sa neustále zlepšujeme,“ dodal trochu prekvapujúco tréner Manchestru, ktorého viacerí experti z Britských ostrovov kritizujú za príliš defenzívny, niekedy až nudný herný štýl, ktorým sa prezentuje jeho mužstvo.

Vo Wolfsburgu predviedol Manchester pomerne atraktívny futbal. Paradoxne mu však nestačil ani na bod (ten by ho napokon na postupovú priečku aj tak neposunul). Hrdinom domácich a zároveň katom manchesterských nádejí sa stal Naldo – strelec dvoch gólov. „Zápas vo Wolfsburgu nebol pre nás zlomovým. Za taký by som označil predošlý domáci duel s Eindhovenom. Keby sme zvíťazili, mali by sme postup vo vrecku. Stal sa však opak a namiesto radosti prežívame smútok,“ hovoril pre BBC útočník Marouane Fellaini.

So spoluhráčmi prežíva v týchto dňoch rovnaké pocity, akými si prešiel káder mužstva z Old Traffordu pred štyrmi rokmi. Aj vtedy hral najúspešnejší klub anglickej histórie v poslednom kole skupinovej fázy Ligy majstrov o všetko. A taktiež úlohu nezvládol. Na pôde Bazileja prehral 1:2 a do vyraďovacej fázy pustil švajčiarskeho súpera.

Wolfsburg postúpil do osemfinále LM prvýkrát v histórii. Pri predchádzajúcej účasti medzi európskou elitou v sezóne 2009/2010, keď sa zhodou okolností taktiež stretol s Manchestrom United aj CSKA Moskva, obsadil v skupine konečné 3. miesto.

„Gratulujem mojim hráčom. Na ihrisku ukázali veľa z toho, čo sme mali v pláne. Obidva tímy si uvedomovali, čo je v stávke. Bolo dobré, že sme po inkasovanom góle rýchlo vyrovnali a ujali sa vedenia. Počas duelu sme mali aj trochu šťastia. Niektoré protiútoky sme mali vyriešiť lepšie. Vyhrali sme všetky domáce duely v Lige majstrov. Keď vidím, ktoré tímy obsadili v ostatných skupinách druhú priečku, neriešim, koho nám žreb prisúdi. Sú to samé veľké mužstvá – Paríž St. Germain, Juventus Turín či Benfica Lisabon,“ vyhlásil po stretnutí kouč Wolfsburgu Dieter Hecking. Toho potešilo, že sa dvakrát strelecky presadil 33-ročný zadák Naldo.

„Ráno pred zápasom som si ho vzal bokom a povedal som mu, že je čas na to, aby skóroval. Zlepšil sa ako hráč, s pribúdajúcim vekom zreje ako víno. Pre náš tím je nesmierne dôležitý. Ak sa na niekoho môžeme spoľahnúť, je to on. Škoda, že dostal tretiu žltú kartu a v prvom zápase osemfinále nám nepomôže,“ skonštatoval 51-ročný nemecký tréner.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Wolfsburg #Manchester United #Louis van Gaal
Načítavajú sa športové výsledky...