Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štvorgólový Ronaldo má radosť z ďalšieho rekordu, pochválil Beníteza

Útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo štvorgólovým podielom na demontáži obrany Malmö FF 8:0 v utorňajšom zápase futbalovej Ligy majstrov utvoril strelecký rekord skupinovej fázy súťaže.

09.12.2015 08:25
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Cristiano Ronaldo počas zápasu s Malmö.
debata

Nikomu pred ním sa nepodarilo dosiahnuť v šiestich zápasoch desať a viac gólov. Portugalčan sa zastavil na čísle 11, čím prekonal 9-gólové maximum Luiza Adriana ešte v službách Šachtaru Doneck z minulej a seba samého zo sezóny 2013/14. Ronaldo navyše v utorok prihral na dva góly z hetriku Karima Benzemu. Madridčania mali už pred zápasom istotu postupu do osemfinále z prvého miesta A-skupiny.

„Z ďalšieho rekordu mám radosť. S doterajším priebehom sezóny som spokojný. Na začiatku bolo zopár hluchých momentov, ale teraz ide moje sebavedomie opäť hore,“ povedal kanonier a v duchu pozitívnych emócií vyslovil želane zotrvať v Reale Madrid napriek údajným nezhodám s trénerom Rafaelom Benítezom: „To sú iba špekulácie ako každý rok. Tento klub mi od môjho príchodu úžasne pomohol, som tu šťastný. Tréner odvádza dobrú robotu, stále sa adaptuje na Real Madrid. Musíme mu dať čas. Mám s ním dobrý vzťah ako všetci ostatní hráči.“

Portugalčan potvrdil, ale zároveň bagatelizoval nedávne stretnutie s kormidelníkom Paríža St.-Germain Laurentom Blancom. „Stala sa jednoduchá vec. Keď je vám niekto sympatický, radi sa s ním porozprávate. Nezáleží na tom, či je z Chelsea, Manchestru alebo Barcelony. Nič to neznamenalo. Mám zmluvu s Realom Madrid a zostávam,“ dodal hrdina duelu.

„Sme veľmi spokojní s šťastní aj za všetkých fanúšikov Realu, ktorí nestratili vieru vo svoje mužstvo. Futbal je aj o tom, že veci sa menia z týždňa na týždeň. Teraz bude pre nás dôležité udržať sa na víťaznej vlne,“ uviedol Rafael Benítez. Frustrovaný tréner 18-násobného švédskeho majstra Age Hareide na tlačovej besede trpko skonštatoval: "Cítim sa príšerne. Utrpeli sme strašnú prehru. Švédska liga sa už skončila a nám vznikli problémy. Hrali sme proti druhodivíznym klubom a potom sme pricestovali do Madridu… Ani počasie vo Švédsku už futbalu nepraje. Len sa snažím nejako to celé zdôvodniť.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Real Madrid #Malmö FF