Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlatan mal z návratu do Malmö husiu kožu, Ronaldo pri štyroch góloch

V A-skupine futbalovej Ligy majstrov 2015/2016 v stredu uspeli na ihriskách súperov obaja najväčší favoriti. Parížsky St. Germain poľahky triumfoval na pôde Malmö FF 5:0 a pridal sa k Realu Madrid, ktorý si zabezpečil postupovú definitívu už v 4. kole. Madridčania zvíťazili vo Ľvove nad Šachtarom Doneck 4:3.

26.11.2015 11:47
Zlatan Ibrahimovič Foto: ,
Zlatan Ibrahimovič strieľa gól do siete Malmö.
debata

Diváci na štadióne aj na Hlavnom námestí v Malmö mohli naživo sledovať návrat svojho slávneho rodáka Zlatana Ibrahimoviča. Tridsaťštyriročný zakončovateľ sa na vysokom víťazstve podieľal jedným presným zásahom.

„Z vysneného návratu do Malmö mám husiu kožu. Zažil som večer snov a som veľmi šťastný. Samozrejme, dokonalý scenár by bol, keby som strelil hetrik a všetci by po zápase spievali moje meno,“ cituje portál televíznej stanice ESPN slová 34-ročného „Ibru“, ktorý vyrastal v štvrti Rosengard a v klube Malmö FF odštartoval v roku 1999 seniorskú kariéru.

„Samozrejme, sme sklamaní. Pred inkasovanými gólmi sme urobili toľko chýb. Do budúcna ich musíme minimalizovať a využiť šance, ktoré sa nám naskytnú,“ skonštatoval podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA) tréner domáceho tímu Age Hareide.

„V prvých pätnástich minútach sme súperovi ukázali, že sme odhodlaní a myslíme to s dosiahnutím víťazstva veľmi vážne. Predviedli sme dobrý štart do sezóny. Škoda jednej prehry, ktorá nás stála prvé miesto v skupine. Bol to zvláštny zápas predovšetkým pre Zlatanov návrat, stav ihriska aj počasie. Keď sa ma Thiago Silva spýtal, či by Ibrahimovič mohol mať kapitánsku pásku, okamžite sme sa na tom všetci zhodli. Chceli sme mu vyjadriť podporu v tejto špeciálnej chvíli. Dvojgólový Di María bol dnes neskutočný. Dúfajme, že si udrží dobrú formu. Je to náš kľúčový hráč, dokázal, že vie strieľať góly,“ cituje web UEFA.com slová parížskeho trénera Laurenta Blanca.

„Biely balet“ triumfoval nad Šachtarom napokon len tesne 4:3, hoci štvrťhodinu pred koncom mal k dobru vedenie 4:0. Madridčania inkasovali vôbec prvýkrát v doterajšom priebehu skupinovej fázy, a to hneď trikrát.

Všetky štyri zásahy Realu mali rukopis Cristiana Ronalda. Úradujúci najlepší futbalista sveta strelil dva góly, ktorými si upevnil pozíciu historicky najlepšieho strelca európskeho pohára číslo jeden (84). Okrem toho asistoval pri presných zásahoch spoluhráčov Luku Modriča a Daniho Carvajala.

„Celkovo som s výsledkom spokojný. Väčšinu zápasu sme hrali na vysokej úrovni a kontrolovali priebeh. Najdôležitejšie je, že sme získali tri body a zabezpečili si prvé miesto v skupine. Môj tím si zaslúži pochvalu, strelil štyri góly na trávniku veľmi silného protivníka,“ vyhlásil tréner Realu Rafael Benítez, ktorému vedenie madridského klubu v pondelok vyjadrilo plnú podporu napriek ligovej prehre s Barcelonou (0:4).

Obrana Realu hrala na Ukrajine v improvizovanom zložení. Pri neúčasti Sergia Ramosa a Marcela musel po polhodine nútene odstúpiť Francúz Raphael Varane. „Obidva tímy sú známe útočným poňatím hry, takže nie je prekvapujúce, že padlo tak veľa gólov. Možno nám v závere chýbalo väčšie sústredenie, musíme znova analyzovať naše chyby. Napriek tomu vo mne prevláda spokojnosť. Zranenia hráčov sú vždy nepríjemné. Keď hráte množstvo zápasov, občas sa nejaké pritrafí. Dobrou správou však je to, že už máme veľa hráčov naspäť v tíme,“ doplnil 55-ročný Madridčan.

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Real Madrid #Zlatan Ibrahimovič #Paríž St. Germain
Načítavajú sa športové výsledky...