Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Messiho dvojgólový návrat, Enriqueho teší aj strelecká forma Suáreza

Štýlovým spôsobom postúpili futbalisti FC Barcelona dvanástykrát v rade do osemfinále Ligy majstrov. V domácom súboji proti AS Rím zvíťazili zdrvujúco 6:1 a hosťom dovolili skórovať až v nadstavenom čase.

25.11.2015 08:11
Luis Suárez Foto: ,
Luis Suárez strieľa tretí gól Barcelony do siete AS Rím.
debata

Argentínčan Lionel Messi sa objavil na trávniku iba druhýkrát (a prvý raz v celom zápase) po dva a pol mesiaca trvajúcej absencii pre zranenie kolena a hneď dvakrát skóroval. V 18. min strelil gól na 2:0 a po hodine hry zvýšil už na 5:0 pre obhajcu trofeje. Dvakrát sa presadil aj Uruguajčan Luis Suárez a po jednom góle katalánskeho veľkoklubu pridali Gerard Piqué (po prihrávke Messiho do prázdnej bránky) a Adriano Correia. Ten v 77. min dokopol loptu do siete po nepremenenom pokutovom kope Neymara. Zdemolovanú fasádu hostí aspoň sčasti upravil Edin Džeko.

"Nie je ľahké vrátiť sa do diania v plnej sile. Trénovať a pripravovať sa nie je to isté ako odbehať deväťdesiat minút na trávniku. Krok po kroku sa pokúsim vrátiť do formy,“ vravel po zápase Messi. Bolo to nanajvýš skromné vyhlásenie, keďže 28-ročný rodák z Rosária strelil svoj 78. a 79. gól v Lige majstrov a v historickej tabuľke kanonierov tejto najprestížnejšej európskej klubovej súťaže je druhý za 83-gólovým Cristianom Ronaldom.

Zdá sa, že Barcelona je definitívne späť v superforme z uplynulej sezóny, keď získala tzv. treble, čiže víťazstvá v domácej najvyššej súťaži (Primera División), Španielskom kráľovskom pohári aj Lige majstrov. V rozpätí štyroch dní jej hráči nasúkali 10 gólov a to nie hocijakým tímom: odvekému rivalovi Realu Madrid dali štvorku na jeho trávniku v rámci El Clásica a teraz pridali doma na Camp Nou šestku talianskemu vicemajstrovi.

"Momentálne je Barca na nezastavenie. Nie je predsa náhoda, že pred nami rozvrátila aj obranu Realu Madrid. Pre nás prišla dobrá správa už pred zápasom, keď sme sa dozvedeli remízový výsledok zápasu Borisov – Leverkusen, ktorý nás ponecháva v hre o postup,“ vyslovil sa tréner AS Rím Rudi Garcia. "Je šťastím pre trénera pozerať sa na to, že jeho hráči sa počas celého zápasu bavia futbalom. Želám si, aby sme si túto formu udržali čo najdlhšie. Každý z hráčov bol maximálne sústredený a motivovaný zároveň. Samozrejme, stále je čo zlepšovať. Vo futbale to nie je tak, že mužstvo dosiahne len tak dokonalú úroveň,“ vravel Luis Enrique z lavičky FCB.

Spokojný tréner pochválil aj Luisa Suáreza, ktorého strelecká forma vzbudzuje obdiv fanúšikov a strach súperov. V ostatných šiestich zápasoch skóroval desaťkrát a celkovo má v tejto sezóne na konte už 17 gólov. "Zdá sa, akoby Suárez hral odjakživa za Barcelonu. Je skvelé, ako dokázal prispôsobiť svoju hru pre potreby nášho tímu,“ pridal postreh Luis Enrique.

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #AS Rím #Lionel Messi #Luis Enrique
Načítavajú sa športové výsledky...