Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Postup sa vzdialil. Zažije Arsenal nemilú premiéru?

Vyraďovacia fáza Ligy majstrov bez futbalistov Arsenalu? Dosiaľ niečo nepredstaviteľné. V aktuálnej sezóne však majú zverenci Arsena Wengera k postupu medzi šestnásť najlepších celkov súťaže poriadne ďaleko.

05.11.2015 16:18
Arséne Wenger Foto: ,
Nahnevaný tréner Arsenalu Londýn Arséne Wenger.
debata

Anglický veľkoklub nechýbal v osemfinále od roku 2003 – teda od sezóny, keď v Lige majstrov prišlo k zmene formátu a po odohratí ôsmich základných skupín nasledovalo play off. V tomto roku je pravdepodobné, že sa Londýnčania dočkajú nemilej premiéry. Po štyroch zo šiestich kôl majú v tabuľke F-skupiny len tri body a v konkurencii Bayernu Mníchov, Olympiakosu Pireus a Dynama Záhreb sa krčia na poslednom mieste.

„Nezáleží na tom, akú percentuálnu šancu na postup máme. Každopádne sa o play off musíme ešte pobiť,“ vravel Wenger po vysokej prehre 1:5 na pôde Bayernu. „Šanca na postup stále žije. To jediné je pre nás momentálne dôležité,“ pridal sa s optimistickými slovami ku svojmu trénerovi brankár Petr Čech.

So spoluhráčmi však už nič nemá vo vlastných rukách. Spoliehať sa musí na pomoc iných. Na Olympiakos s Bayernom totiž stráca Arsenal už šesť bodov. Presne toľko ich zostalo v hre. Ak sa v najbližšom kole skončí duel medzi nemeckým gigantom a gréckym šampiónom remízou, Wengerovmu mužstvu už nepomôže ani víťazstvo nad Dynamom. V prípade, že Bayern zdolá Olympiakos a Arsenal uspeje taktiež, v poslednom kole sa môžu v Pireu tešiť na poriadne dramatické vyvrcholenie bojov o postup.

Arsenal by pricestoval do Grécka s jednoznačným cieľom – zvíťaziť. Nie však 1:0 ani 2:1. Takýto výsledok by ďalej posúval Olympiakos, ktorý v Londýne vyhral 3:2 a mal by lepšie skóre (pravidlo o väčšom počte strelených gólov na súperovom ihrisku) zo vzájomných zápasov.

„Ak predvedieme aj v ďalších dueloch výkon, akým sme sa prezentovali v Mníchove, sme bez šance na úspech. Na tento zápas mi nezostane ani jedna pozitívna spomienka,“ hneval sa na svojich hráčov Wenger.

Spokojný nemohol byť ani Čech, ktorý inkasoval od roku 2004 (vtedy prestúpil do Anglicka) päť gólov len po druhý raz. „Výsledok je absolútne zaslúžený. Najmä v prvom polčase sme hrali naozaj zle. Súperovi musíme len pogratulovať,“ hodnotil duel na svojej oficiálnej stránke.

Na rozdiel od Arsenalu už niektoré z klubov majú po postupových starostiach. K istým osemfinalistom – Realu Madrid a Manchestru City – sa v stredu pridal aj Zenit Petrohrad Jediný tím spomedzi 32 účastníkov s plným počtom bodov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Arséne Wenger #FC Arsenal