Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mourinhovi aplaudoval postojačky celý štadión. Nebolo to normálne, tvrdí

Tréner futbalistov Chelsea José Mourinho mal po dlhšom čase zase dôvod na radosť. Jeho zverenci totiž v stredu ukončili sériu štyroch súťažných zápasov bez víťazstva, v možno kľúčovom dueli základnej skupiny Ligy majstrov zdolali gólom z 83. minúty Dynamo Kyjev 2:1 a portugalský kouč sa navyše dočkal veľkej podpory od fanúšikov.

05.11.2015 11:57
debata
zväčšiť José Mourinho ďakuje fanúšikom za podporu. Foto: SITA/AP, Matt Dunham
José Mourinho José Mourinho ďakuje fanúšikom za podporu.

Mourinho je po katastrofálnom vstupe Chelsea do sezóny pod veľkým tlakom a špekuluje sa o jeho odvolaní. Priaznivci za ním ale stále stoja. V záverečných minútach 40-tisíc domácich fanúšikov na Stamford Bridge povstalo a skandovalo trénerovo meno.

„Samozrejme preferujem tím, ale to, čo pre mňa urobili fanúšikovia, nie je normálne. Spôsob, akým ma vítali, keď som sa vrátil do klubu, bol úžasný, ale to sa so súčasnou situáciou nedá porovnávať. Toto prišlo vo chvíli, keď nemáme dobré výsledky a (médiá) sa ma pýtajú na môj koniec,“ povedal Mourinho po zápase.

„Fanúšikovia čítajú noviny, sledujú televíziu a počúvajú názory komentátorov. Je neuveriteľné, čo sa snažili povedať. Chceli vyjadriť, že vás tu chcú. Neviem, ako im poďakovať. Je to úžasný pocit pre klub, že fanúšikovia sú tu v dobrých i zlých chvíľach,“ dodal päťdesiatdvaročný portugalský tréner.

V zápase ho potešila aj reakcia jeho zverencov, ktorí síce v 78. minúte inkasovali gól na 1:1, ale oklepali sa a Willian o šesť minút z priameho kopu rozhodol o výhre. Chelsea je vďaka tomu v tabuľke skupiny dva body pred Dynamom.

„Bolo dôležité, že sme dokázali zareagovať na negatívny moment. V iných zápasoch sme mali dobré pasáže a hrali sme dobre, ale keď prišiel negatívny moment, na tíme to bolo príliš cítiť a ťažko sme opäť preberali kontrolu nad zápasom. Tentoraz to bolo lepšie,“ podotkol Mourinho.

José Mourinho ďakuje fanúšikom po zápase s Dynamom Kyjev

„Veľa som o tom hovoril s hráčmi počas posledných dvoch troch dní. Vravel som im: Keď príde zlá chvíľa, postavte sa tomu. Nenechajte sa tým ovplyvniť, ďalej si verte. Boli fantastickí,“ dodal kouč až pätnásteho tímu Premier League.

debata chyba
Viac na túto tému: #José Mourinho #Chelsea FC
Načítavajú sa športové výsledky...