Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Buffon novým rekordérom Juventusu

Klubový rekord Gianluigiho Buffona a prvé zaváhanie Juventusu znamenajúce premiérový bod pre Borussiu Mönchengladbach priniesla stredajšia bezgólová remíza v Turíne v D-skupine futbalovej Ligy majstrov.

22.10.2015 07:40
Gianluigi Buffon Foto: ,
Kapitán Juventusu Turín Gianluigi Buffon.
debata

Vicemajster najprestížnejšej klubovej súťaže a úradujúci taliansky šampión nič nevyťažil zo svojej prevahy, čo poriadne rozladilo trénera Massimiliana Allegriho. „Som skutočne naštvaný, lebo na posledných tridsiatich metroch musíme hrať lepšie. Takú istú chybu sme robili aj pri bezgólovej ligovej remíze s Interom Miláno. Musíme sa zlepšiť a všetko realizovať rýchlejšie. Keď vidíte lepšie postaveného spoluhráča, treba mu prihrať. Moji zverenci na toto zabudli,“ citoval Allegriho oficiálny server uefa.com. Tridsaťsedemročný brankársky veterán Buffon prekonal klubovú ikonu Alessandra del Piera v počte odohraných minút v drese „starej dámy“.

Jeho doterajší rekord zlomil v 73. min duelu. „Pokoril som Del Piera, ale radšej by som oslavoval úspech tímu, o ktorý sa dá podeliť s priateľmi a fanúšikmi. Povedal by som, že remíza je spravodlivý výsledok. Možno sme mali územnú prevahu a väčší ťah smerom dopredu, ale neutvorili sme si veľa čistých šancí,“ podotkol Buffon, ktorý nastúpil po problémoch s lýtkom. V bránke Juventusu pobudol počas kariéry už 48 885 minút.

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #liga majstrov #Gianluigi Buffon
Načítavajú sa športové výsledky...