Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mourinho testuje na rozhodcoch wengerovský slovník. A čaká na reakciu

Tréner futbalistov FC Chelsea José Mourinho parafrázoval svojho nezmieriteľného rivala Arséna Wengera, zjavne aby otestoval, či na európskej scéne platia rovnaké normy ako v Anglicku.

21.10.2015 10:10
José Mourinho Foto: ,
José Mourinho.
debata

Portugalčan označil rozhodcu utorňajšieho bezgólového zápasu Ligy majstrov na ihrisku Dynama Kyjev Damira Skominu za „slabého a naivného“. Slovinec sa podľa neho dopustil jedinej chyby – že neodpískal pokutový kop v prospech Londýnčanov, a vyslúžil za to prirovnanie ku Craigovi Joubertovi, ktorý sa ocitol v nemilosti ragbyového sveta za výkon v štvrťfinále majstrovstiev sveta medzi Škótskom a Austráliou.

„Myslím si, že Skomina urobil jednu chybu, niečo podobné ako na ragbyovom šampionáte. Aj tam pískal rozhodca veľmi dobre, ale raz sa pomýlil a Škótsko teraz plače,“ s typickou dávkou irónie poznamenal Mourinho.

„The Special One“ sa nedávno pustil do analýzy trestov od anglickej Futbalovej asociácie (FA) za výroky na adresu arbitrov. Na porovnanie si vybral slovník „kolegu“ z Arsenalu Wengera. Mourinho totiž za slová po domácej prehre 1:3 so Southamptonom, že „rozhodcovia sa boja odpískať pokutové kopy v prospech jeho tímu“ dostal od disciplinárnej komisie FA pokutu 50-tisíc libier a podmienku na jedno stretnutie.

Na druhej strane Wenger po septembrovom neúspechu na domácom Stamford Bridge 0:2 označil hlavného rozhodcu Mikea Deana za „slabého a naivného“, ale zostalo to bez trestu rovnako ako jeho fyzická inzultácia Mourinha v technickej zóne z uplynulej sezóny.

„Robí mi problém pochopiť, v čom bol rozdiel. Za slovo ‚báť sa‘ nasleduje tvrdý trest, no keď poviete, že jeden z najlepších arbitrov v krajine je ‚slabý a naivný‘, to je v poriadku. Teraz už tomu začínam rozumieť. Asi môžete udrieť človeka v technickej zóne. Verdikt FA je však na osoh aspoň v jednom smere. Môžem si do notesa zapísať slovo ‚báť sa‘, a keď nabudúce pôjdem na tlačovú besedu, budem vedieť, že ma to stojí 50-tisíc libier. Zato ‚slabý a naivný‘ je bez pokuty. Tiež viem, že slová sú horšie ako agresivita,“ uľavil si Mourinho podľa mirror.co.uk.

debata chyba
Viac na túto tému: #Arséne Wenger #José Mourinho
Načítavajú sa športové výsledky...