Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neuer urobil chybu a Bayern Mníchov po 12 víťazstvách prehral

Dvanásť zápasov v tejto sezóne futbalisti Bayernu Mníchov iba víťazili a v Lige majstrov skórovali zakaždým od decembra 2011. Obe tieto série sú po utorku minulosťou.

21.10.2015 08:58
Petr Čech Foto: ,
Radosť Petra Čecha po zápase proti Bayernu Mníchov.
debata

Nemecký šampión prehral v súboji tretieho kola skupinovej fázy LM na trávniku londýnskeho Arsenalu 0:2. Zatiaľ čo Bayern stratil prvé body v F-skupine, Arsenal prvé tri získal a uchoval si šancu na postup do vyraďovacej fázy.

Súboj skvelých útokov, ale aj výborných gólmanov napokon vyznel pre Arsenal a Petra Čecha. Český brankár nepustil za svoj chrbát ani jednu z ôsmich striel, ktoré smerovali na domácu bránku, a poradil si aj so situáciami, ktoré vyplynuli z 11 rohových kopov Bayernu. Hostia mali na Emirates Stadium až 68-percentné držanie lopty a v hre predviedli 765 prihrávok oproti 278 pasom domácich, ale napriek tomu neuspeli.

„Videli sme v akcii dvoch svetových brankárov a Petr Čech bol absolútne kľúčová naša postava. Bol to zápas s vysokou hernou kvalitou. Uspeli sme vďaka nasadeniu a vysokej disciplinovanosti,“ vravel dlhoročný tréner Arsenalu Arséne Wenger na serveri UEFA.

"Som hrdý na to, ako sme hrali. Kontrolovali sme hru a utvárali si šance. Prišli sme do Londýna, aby sme potvrdili postup do ďalšej fázy, ale musíme si počkať do ďalšieho zápasu,“ referoval Pep Guardiola z lavičky Bayernu.

Prvý gól Arsenalu padol v 77. min po chybe brankára hostí Manuela Neuera, ktorý zle vybehol na centrovanú loptu, nechal si ju padnúť za svoj chrbát a Olivier Giroud nemal problém skórovať do prázdnej bránky. Kalich horkosti si futbalovejší hostia dopili v štvrtej minúte nadstaveného času, keď volej Mesuta Özila po centri Héctora Bellerína vyrazil Neuer až za bránkovou čiarou.

„Celkovo som odchytal dobrý zápas, ale pri prvom góle Arsenalu to bola moja chyba. Tomuto stretnutiu by viac pristala remíza,“ povedal Neuer. Strelec prvého gólu Giroud podotkol: "Potrebovali sme toto víťazstvo, aby sme zostali v hre o postup. Musíme sa poďakovať Petrovi Čechovi za fantastický výkon.“

Hráči Arsealu opäť raz potvrdili chýr o svojej nevyspytateľnosti. V prvých dvoch zápasoch skupinovej fázy LM dostali od Dinama Záhreb a Olympiakosu Pireus dovedna 5 gólov a nezískali ani bod, a teraz neinkasovali proti Bayernu. Zverenci Pepa Guardiolu prehrali vôbec prvýkrát na Emirates Stadium vo svojom treťom vystúpení na tomto štadióne.

Zaujímavejšie však vyznieva štatistika, podľa ktorej Bayern vyhral iba jedno z ostatných šiestich stretnutí v LM na súperovom trávniku – pred vyše mesiacom v Pireu 3:0. Arsene Wenger sa stal vôbec prvým trénerom, ktorý v Lige majstrov so svojimi hráčmi zdolal Pepa Guardiolu ako kouča FC Barcelona aj Bayernu Mníchov.

"Veľké víťazstvo pre Arsenal. Potreboval tri body, aby sa zachránil v boji o postup, a vybojoval ich. Dynamika deja v F-skupine je udržaná na vysokej úrovni,“ hodnotil futbalový expert BBC John Hartson, bývalý skvelý útočník Arsenalu aj reprezentácie Walesu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Arsenal Londýn #Manuel Neuer
Načítavajú sa športové výsledky...