Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Arsenal lapá po dychu. Zdolá Bayern?

Po žrebe základných skupín Ligy majstrov netajili spokojnosť: šťastie nám prialo, sme radi, vraveli. Ich výsledky však zatiaľ nasvedčujú tomu, že s prestížnou súťažou sa rozlúčia ešte pred vyraďovacou fázou.

20.10.2015 14:00
Arséne Wenger Foto: ,
Francúzsky tréner Arséne Wenger.
debata

Futbalisti Arsenalu majú nôž na krku. Anglický veľkoklub vstúpil do najlepšej klubovej súťaže sveta dvoma prehrami a po úvodnej tretine skupinovej fázy je v tabuľke F-skupiny na poslednom mieste – bez bodu. O všetky ho najprv prekvapujúco obralo Dynamo Záhreb (1:2), vzápätí aj Olympiakos Pireus (2:3). „Sme v zlej situácii. Stále však môžeme postúpiť,“ hovoril po zaváhaní s gréckym šampiónom tréner Arséne Wenger.

Francúz má dostatok skúseností na to, aby vedel, že jeho mužstvo musí v ďalších dueloch bodovať. Najlepšie naplno. Pred sebou však má mimoriadne náročnú úlohu. Po nezdaroch s outsidermi skupiny sa mu dnes večer postaví do cesty jej najväčší favorit. Na Emirates Stadium prichádza Bayern Mníchov.

„Bolesti sme si už hádam vytrpeli dosť. Teraz je čas potešiť fanúšikov. Potrebujeme útočiť, strielať góly. Bez nich to nepôjde. Bezgólový výsledok či akákoľvek iná remíza pre nás nič nerieši,“ netají Wenger túžbu po víťazstve.

Jeho zverenci vedia, ako chutí. V Premier League sú na tom úplne inak, ako v Lige majstrov. Po deviatich kolách si užívajú druhú priečku – len s dvojbodovou stratou za vedúcim Manchestrom City. Naposledy zdolali Watford na jeho trávniku presvedčivo 3:0. „Aj po prvom góle sme naďalej útočili. Predviedli sme výborný výkon,“ chválil Wenger svoje mužstvo.

Watford však nepreveril kvality Arsenalu ani zďaleka tak, ako sa to môže dnes podariť Bayernu. Nemecký gigant je opäť nesmierne suverénny. V Bundeslige vyhral všetkých deväť zápasov a na čele tabuľky má už teraz sedembodový náskok pred Borussiou Dortmund. „Ak chceme zdolať Bayern, musíme zo seba dostať to najlepšie. Len vtedy máme šancu,“ uvedomuje si Wenger silu súper. Navyše, mužstvo Pepa Guardiolu môže hrať o čosi uvoľnenejšie. Po dvoch kolách má šesť bodov a teší sa z dobrého základu pre zisk osemfinálovej miestenky.

Na rozdiel od trápiaceho sa Arsenalu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA #Bayern Mníchov #Arséne Wenger #Arsenal Londýn #liga majstrov vo futbale
Načítavajú sa športové výsledky...