Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Casillas môže rozhnevať Mourinha. Opäť

Keď pred jedenástimi rokmi opúšťal Porto, prevolávali mu fanúšikovia 27-násobného portugalského šampióna na slávu. Bol pre nich hrdinom či strojcom jedného z najväčších úspechov v klubových dejinách.

29.09.2015 08:00
Iker Casillas Foto: ,
Iker Casillas.
debata

José Mourinho patrí k najuznávanejším futbalovým trénerom súčasnosti. Počas kariéry pozbieral viac ako dve desiatky trofejí, majstrovský titul oslavoval v Portugalsku, Anglicku, Taliansku i Španielsku. Dvakrát dotiahol svojich zverencov k triumfu v Lige majstrov. Najprestížnejšiu klubovú súťaž planéty premiérovo vyhral s Portom, ktoré v roku 2004 zaskočilo slávnejšiu konkurenciu a prekvapujúco dokráčalo pod Mourinhovým vedením až na vrchol.

Na štadión, kde dosiahol svoje prvé veľké úspechy, sa skúsený päťdesiatnik v utorok večer vráti. Tentokrát však v pozícii súpera. Porto si totiž v Lige majstrov zahrá o body s londýnskou Chelsea.

Anglický šampión je pod veľkým tlakom. V Premier League sa mu nedarí, v tabuľke mu po siedmich kolách patrí až pätnásta priečka. Cez víkend zachraňoval remízu 2:2 na ihrisku Newcastlu. „Už dávno sme nehrali tak zle. Keby som mohol, urobil by som aj šesť striedaní. Nie som však kúzelník,“ hneval sa po záverečnom hvizde Mourinho.

Niektoré zo svojich trikov sa pokúsi vytiahnuť večer. Napriek výsledkovej kríze nastúpi Chelsea na trávniku lídra portugalskej ligy v pozícii favorita. Pred dvomi týždňami ju zvládla. Pri vstupe do Ligy majstrov zdolala na Stamford Bridge Maccabi Tel Aviv jednoznačne – 4:0.

Tentoraz však má pred sebou náročnejšiu výzvu. Porto prechádza domácou súťažou zatiaľ bez prehry. Navyše, od novej sezóny sa môže spoliehať na služby jedného z najuznávanejších brankárov sveta – Ikera Casillasa, ktorý prišiel z Realu Madrid.

Práve účasť španielskeho gólmana v portskom drese a portugalského kouča v službách Chelsea dodáva súboju ďalší náboj. Obaja spolu pôsobili v rokoch 2010 – 2013 v Reale Madrid a nevyhli sa sporu. Mourinho nechal Casillasa sedieť na lavičke, čo sa nepáčilo značnej časti fanúšikov. A, samozrejme, ani Casillasovi.

„Spočiatku sme nemali žiadny problém. Všetko sa začalo kaziť s blížiacim sa El Clásicom,“ vravel Casillas pred časom v rozhovore pre francúzsky Canal+.

Mourinha vraj vtedy rozzúrilo, že vzrastajúce napätie medzi hráčmi Barcelony a Realu riešil jeho zverenec telefonátom so Xavim a Puyolom. Vnímal to ako zradu. Teraz môže Casillas svojho niekdajšieho trénera nahnevať opäť. Ak ho oberie o body.

Utorňajší program (20.45)
E-skupina: BATE Borisov – AS Rím, FC Barcelona – Leverkusen (priamy prenos na ČT4 sport a Digi Sport 3), F-skupina: Arsenal Londýn – Olympiakos Pireus (Digi Sport 5), Bayern Mníchov – Dynamo Záhreb, G-skupina: FC Porto – Chelsea Londýn (Digi Sport 4), Maccabi Tel Aviv – Dynamo kyjev, H-skupina: Lyon – Valencia, Zenit Petrohrad – Gent.

debata chyba
Viac na túto tému: #Iker Casillas #FC Porto #José Mourinho #Chelsea FC
Načítavajú sa športové výsledky...