Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Viedenský Rapid v bránke so Slovákom Novotom šokoval Ajax

Rakúsky tím Rapid Viedeň v bránke so slovenským gólmanom Jánom Novotom dokonale zaskočil favorizovaný Ajax Amsterdam v odvete tretieho predkola futbalovej Ligy majstrov 2015/2016.

04.08.2015 21:34 , aktualizované: 22:38
Rapid Viedeň, futbal, radosť Foto: ,
Radosť futbalistov Rapidu Viedeň.
debata

Prvý duel sa v rakúskej metropole skončil zmierlivo 2:2, po prvej polovici druhého viedol Rapid gólmi Beriča a Schauba už 2:0. Po zmene strán síce presnými zásahmi Milika a Gudelja vyrovnal na 2:2, no hrdinom rakúskeho mužstva sa stal 20-ročný stredopoliar Louis Schaub, ktorý v 77. min pridal svoj druhý presný zásah v zápase a poslal Rakúšanov do play-off LM. Ajax sa tak predstaví už len v play-off Európskej ligy.

„Vedeli sme, že keď všetko do seba zapadne, môžeme spôsobiť senzáciu. To bol utorkový prípad. Sme šťastní, že sme sa dostali do ďalšieho eliminačného kola. Je to skvelé pre celý klub. Gratulujem mojim zverencom. Sú dobrí, problémom však je, že si neuvedomujú, akí dobrí sú. Utorok bol pre nich skvelým dňom, dostali odmenu za tvrdú prácu nielen v tomto stretnutí. Stále jestvuje priestor na zlepšenie,“ chválil na oficiálnom klubovom webe Viedenčanov tréner Rapidu Zoran Barišič.

Zápas v Amsterdame bol pod slovenským dohľadom: z pozície hlavného rozhodcu ho viedol Ivan Kružliak, ktorému na čiarach pomáhali krajania Martin Balko s Tomášom Somolánim. Štvrtým arbitrom bol Mário Vlk.

Neuveriteľnú drámu priniesol duel medzi nórskym Molde a chorvátskym Dynamom Záhreb. Po remíze 1:1 v Chorvátsku viedlo Dynamo u súper v 22. min už 3:0 a zdalo sa, že postup do ďalšej fázy súťaže má „vo vrecku“, keď domáci za stavu 0:0 nepremenili pokutový kop. Opak bol však pravdou. Ešte pred polčasovou prestávkou Molde skorigovalo a v nadstavenom čase domáci mali výhodu ďalšieho pokutového kopu. Singh však neuspel rovnako ako v 8. min Kamara. Po zmene strán v 52. min sa Elyounoussi z „bieleho bodu“ nemýlil a upravil na 2:3. Molde neskôr prišlo o vylúčeného Forren, Nóri sa však nevzdávali a Kamara vyrovnal na 3:3. Na viac už domácim nestačili sily a síce vypadli z LM, kvalifikovali sa však do play-off Európskej ligy.

Výsledky utorkových odvetných stretnutí tretieho predkola:

Apoel Nikózia (Cypr.) – FC Midtjylland (Dán.) 0:1 (0:1) – prvý zápas 2:1, do play-off Ligy majstrov postupuje Apoel Nikózia, Midtjylland sa predstaví v play-off Európskej ligy
Gól: 3. Sviatchenko, ČK: V. Oliveira (Apoel), rozhodoval: Bobby Madden (Škót.)

FK Molde (Nór.) – Dynamo Záhreb (Chor.) 3:3 (1:3) – prvý zápas 1:1, do play-off Ligy majstrov postupuje Dynamo Záhreb, Molde sa predstaví v play-off Európskej ligy
Góly: 43. Hussain, 52. Elyounoussi (z pok. kopu), 75. Kamara – 17. Pjaca, 20. Ademi, 22. Rog, ČK: 72. Forren (Molde), rozhodoval: Michael Oliver (Angl.)

Ajax Amsterdam (Hol.) – Rapid Viedeň (Rak.) 2:3 (0:2) – prvý zápas 2:2, do play-off Ligy majstrov postupuje Rapid Viedeň, Ajax Amsterdam sa predstaví v play-off Európskej ligy
Góly: 53. Milik, 75. Gudelj – 12. Berič, 39. a 77. Schaub, rozhodoval: IVAN KRUŽLIAK (SR)
Ján Novota (Rapid) odchytal celý duel a v 71. min dostal ŽK za zdržiavanie hry

AS Monako (Fr.) – Young Boys Bern (Švaj.) 4:0 (0:0) – prvý zápas 3:1, do play-off Ligy majstrov postupuje AS Monako, Young Boys Bern sa predstaví v play-off Európskej ligy
Góly: 54. Cavaleiro, 64. Kurzawa, 70. Martial, 77. El Shaarawy, rozhodoval: Danny Makkelie (Hol.)

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Novota #Rapid Viedeň #odvety 3. predkola #FK Molde
Načítavajú sa športové výsledky...