Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Smutný Bero to vzal na seba, trenčianska cesta je správna

Keď sa v 89. min odvetného súboja 2. predkola Ligy majstrov v Bukurešti ocitol Matúš Bero v dobrej pozícii pred brankárom domácich, futbalová senzácia bola na spadnutie.

23.07.2015 08:11
Bero, Letič Foto: ,
Matúš Bero z AS Trenčín na archívnej snímke v súboji s Bojanom Letičom z MŠK Žilina.
debata

Cojocaru zachránil a do 3. predkola postúpil rumunský favorit a nie debutant zo Slovenska. Tri strelené góly na ihrisku súpera, z toho ten tretí v početnej nevýhode už bez vylúčeného stopéra Milana Rundiča a najmä veľmi dobrý herný prejav však futbalistov AS Trenčín môžu naplniť pocitom z výborne odvedenej roboty.

„Steaua je veľkoklub, ale my sme AS Trenčín a to sme v odvete aj ukázali. Strašne to mrzí, chýbal krôčik. Beriem to trochu aj na seba, lebo také šance musí dobrý futbalista premeniť,“ vravel po stretnutí strelec druhého trenčianskeho gólu Matúš Bero, ktorý sa však nestal postupovým hrdinom.

Trenčania v odvete doplatili na slabšiu úvodnú štvrťhodinu druhého polčasu a dva rýchlo za sebou nasledujúce góly domácich. Ani exportný zásah Muniruho a so šťastím zvládnutý pokutový kop Tadého však hostí nezložili na kolená a Brazílčan Wesley v 84. min druhým gólom v stretnutí vykresal postupovú nádej. Blikala až do posledných sekúnd nadstaveného času.

„Až na 12 minút druhého polčasu sme hrali veľmi dobre. Možno bola jedenástka prísna, ale rozhodcov nebudem riešiť. Koho chcem riešiť, to sú moji hráči a tí išli od začiatku za víťazstvom. Som na nich hrdý napriek tomu, že nepostúpili. Zistili, ako sa hrá vo futbalovej Európe a najmä zistili, že pri odhodlaní a viere tam môžu zohrať vyrovnané zápasy aj so súpermi, akým je Steaua,“ uviedol po odvetnom stretnutí tréner AS Trenčín Martin Ševela pre TV Dajto.

Neskôr na tlačovej konferencii povedal: „Boli sme blízko postupu, ale chýbajú nám skúsenosti z takýchto zápasov. Jedno moje oko plače, ale druhé sa smeje. Vyhrali sme v Bukurešti a boli sme v tomto stretnutí lepším tímom. Toto poznanie si musíme vziať do budúcnosti.“

V podobnom duchu sa vyjadril aj krajný obranca Peter Čögley, ktorého zákrok na Jugurthu Hamrouna rozhodca „ocenil“ pokutovým kopom. „Domov ideme smutní, ale cesta, ktorou sme sa vybrali, je veľmi správna. Môžeme sa porovnávať s európskymi mužstvami,“ povedal Čögley.

Tréner Steauy Massimo Pedrazzini pripomenul, že až takú náročnú odvetu po víťazstve v Žiline 2:0 nečakali. „Prvých 25 minút prvého polčasu sme akoby nehrali. Nečakali sme, že náš súper začne až tak dobre. Trochu to zrejme moji hráči podcenili. Vieme, na čom musíme popracovať, aby sme uspeli v ďalšom predkole proti Partizanu Belehrad,“ cituje Pedrazziniho server mediafax.ro.

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #steaua bukurešť #Matúš Bero
Načítavajú sa športové výsledky...