Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčín začne v Žiline novú kapitolu. Na Steauu si trúfa

Po troch rokoch sa vracia na žilinský štadión Liga majstrov. Prinesú ju futbalisti AS Trenčín, ktorí si za domáce prostredie v pohárovej súťaži zvolil opäť Žilinu.

14.07.2015 12:00
futbalisti, as trenčín, radosť, radovanie Foto: ,
Radosť futbalistov AS Trenčín. Budú sa radovať aj po dvojzápase so Steauou Bukurešť?
debata

Slovenský majster privíta v utorok (od 20.30) v úvodnom zápase 2. predkola najprestížnejšej súťaže rumunského šampióna Steauu Bukurešť. Týmto ostrým stretnutím otvára nielen sezónu, ale aj novú kapitolu v klubovej histórii. Čaká ho premiérový zápas v Lige majstrov.

Tréner Martin Ševela žreb privítal, hoci upozorňuje, že Steaua je favoritom ich súboja. „Sme si vedomí sily súpera, ale chceme postúpiť a s tým sme pripravovali mužstvo na úvodný zápas. Musíme si veriť, ak nie, bude to problém. Na Ligu majstrov sa tešíme. Preto sme v minulej sezóne robili maximum, aby sme si mohli tieto zápasy zahrať. Chceme sa udržať v tejto súťaži čo najdlhšie,“ zdôrazňuje trenčiansky tréner.

Jeho zverenci pred dvoma rokmi v Európskej lige už narazili aj na rumunské mužstvo – vtedy im skrížila cestu Astra Giurgia. Doma (vtedy v Dubnici n. V.) podľahli 1:3, v odvete v Bukurešti remizovali 2:2 a vypadli. Teraz čaká Trenčanov zvučnejší súper a podľa všetkého aj silnejší. Aj trenčiansky tím sa však výkonnostne posunul a získal už prvé skúsenosti z medzinárodných stretnutí.

„Až samotný dvojzápas nám ukáže, na čo si môžeme trúfať. Pri troške šťastia môžeme pomýšlať na postup. Doma sa pokúsime neinkasovať. Verím, že na pôde súpera sa nám podarí skórovať,“ naznačil ambície Ševela.

Trenčania majú dosť informácií o súperovi, aj z ich prípravných letných zápasov, hráči ho mohli vidieť na DVD. „Pokúsime sa niečo na neho vymyslieť,“ dodáva Ševela.

Steaua je tím zvučného mena, ktorý má svoje najslávnejšie sezóny za sebou. V roku 1986 vyhrala Európsky pohár majstrov (predchodca Ligy majstrov). Aj v súčasnosti však predstavuje absolútnu rumunskú špičku, stala sa 26-krát majstrom krajiny, pričom titul získala aj v troch uplynulých rokoch za sebou.

V kádri majú jasnú prevahu najmä rumunskí futbalisti, ale dopĺňajú ich aj niekoľkí legionári. Posilou, ktorá prišla pred štartom novej sezóny, je alžírsky stredopoliar Jugurthu Hamroun. Má okrem rumunskej ligy skúsenosti z troch ďalších zahraničných súťaží – francúzskej, bulharskej i tureckej. Pred príchodom do Žiliny pribudol do kádra aj francúzsky útočník Grégory Tadé, ktorý prestúpil z CFR Kluž a v minulosti pôsobil aj v Škótsku. Tréner Mirela Radoia (nemá potrebnú licenciu a tak je oficiálne prvým koučom Massimo Pedrazzini) však už nemôže rátať s doterajším kapitánom Cristianom Tanasem, ktorý zamieril do čínskeho klubu Tchien-ťin Tche-ta.

Na rozdiel od Trenčanov už Steaua rozbehla nový ročník prvými zápasmi, ale o spokojnosti zatiaľ nemôže byť reč. Pred necelým týždňom najskôr v súboji o rumunský superpohár podľahla Targu Mureš 0:1 a uplynulý víkend v úvodom ligovom zápase novej sezóny dosiahla doma s Petrolulom Ploješť len bezgólovú remízu. Rumunský šampión v dvoch stretnutiach novej sezóny ešte nestrelil gól.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #AS Trenčín #steaua bukurešť
Načítavajú sa športové výsledky...