Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Remizoval v Púchove, vypadol so Slovanom, teraz má treble

Hráči FC Barcelona zvíťazili v sobotňajšom finále futbalovej Ligy majstrov 2014/2015 na Olympijskom štadióne v Berlíne nad Juventusom Turín 3:1.

07.06.2015 10:53
Barcelona, Liga majstrov Foto: ,
Tréner Barcelony Luis Enrique nad hlavami svojich zverencov po finále Ligy majstrov s Juventusom Turín.
debata

Katalánsky veľkoklub získal najprestížnejšiu európsku klubovú trofej piatykrát v histórii – predtým sa mu to podarilo v rokoch 1992, 2006, 2009 a 2011.

Zverenci trénera Luisa Enriqueho skompletizovali vo vrcholiacej sezóne tzv. treble, čiže dosiahli celkové triumfy v domácej ligovej súťaži, Španielskom kráľovskom pohári aj Lige šampiónov.

„Sme veľmi šťastní. Mám unikátnu skupinu futbalistov. Sú to víťazi, vojaci. Tým, ako hrajú, robia nám všetkým radosť. Bol to ťažký rok a ja som veľmi vďačný všetkým, čo vo mňa verili. Nemyslel som si, že získame tri trofeje, ale na druhej strane, vždy sa snažím robiť si svoju prácu čo najlepšie. Títo hráči ukázali, že ich nikdy neomrzí vyhrávať,“ citovala oficiálna internetová stránka Európskej futbalovej únie (UEFA) slová 45-ročného rodáka z Gijónu Enriqueho. Ten zasadol na lavičku Barcelony pred začiatkom ročníka 2014/2015.

Luis Enrique v minulosti trénoval Celtu Vigo, AS Rím aj barcelonské „béčko“. „Urobil som šťastnými aj Rimanov,“ povedal Enrique narážajúc na fakt, že AS Rím je v Taliansku veľkým rivalom Juventusu.

Ako kouč AS Rím prehral 18. augusta 2011 na Pasienkoch so Slovanom Bratislava 0:1 v prvom zápase play-off o postup do skupinovej fázy Európskej ligy. Slovan zvládol aj odvetu v Ríme (1:1) a prešiel cez favorizovaného súpera do skupinovej časti EL.

Ešte počas hráčskych čias nastúpil 24. septembra 2003 v Trnave v rámci 1. kola Pohára UEFA 2003/2004, keď Matador Púchov uhral s FC Barcelona pamätnú remízu 1:1. V odvete na Camp Nou (8:0) strelil Púchovčanom dva góly.

Niekdajší španielsky reprezentant sa v drese národného tímu predstavil 24. septembra 1997 na bratislavskom Tehelnom poli v stretnutí kvalifikácie MS 1998. Španielsko vtedy zvíťazilo nad SR 2:1.

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Luis Enrique
Načítavajú sa športové výsledky...