Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pod futbalovým Olympom stoja argentínski drobci

V dave by ste si ich ani nevšimli. Sú drobní, príroda im nadelila približne po 170 centimetrov. Keď im však požičiate loptu, získajú si vďaka výnimočnému umu pozornosť miliónov ľudí po celom svete.

05.06.2015 12:00
Carlos Tévez, Lionel Messi Foto: ,
Carlos Tévez a Lionel Messi ako spouluhráči v argentínskej reprezentácii.
debata (1)

Finále Ligy majstrov medzi Barcelonou a Juventusom Turín prinesie súboj dvoch argentínskych desiatok. Na jednu stranu ihriska vybehne v modro-červenom drese Lionel Messi, oproti nemu sa v bielo-čiernej kombinácii postaví Carlos Tévez. Fanúšikovia sa tak môžu tešiť na súboj dvoch rýchlych, technicky mimoriadne zdatných a chladnokrvných zakončovateľov.

Ktorý z geniálnych strelcov privedie svoj tím až na európsky klubový Olymp?

„Favorit je jasný. Budeme čeliť najlepšiemu mužstvu súčasnosti. V trojici Messi – Neymar – Súarez má Barcelona najlepší útok planéty. Budeme mať čo robiť, aby sme ho ustrážili. Náš výkon musí byť lepší ako perfektný,“ dvíha pred úvodným výkopom varovný prst Tévez.

Oprávnene. Sila španielskeho šampióna vzbudzuje obrovský rešpekt. Práve vďaka triu geniálnych juhoamerických strelcov. V aktuálnej sezóne nastrieľalo vo všetkých súťažiach už 120 gólov a mužstvo z Nou Campu priviedlo k titulu i triumfu v domácom pohári. Práve v súboji s Bilbaom sa predviedol Messi skvelým sólom, pri ktorom si poradil so štvoricou brániacich hráčov, šancu nedal ani brankárovi. Do Turína tak poslal jasný odkaz.

„Keď som videl jeho gól, napadlo mi jediné: čo nám asi tak vyvedie v sobotu,“ pozvdychol si Massimiliano Allegri, tréner Juventusu. „Súhlasím, Messi je futbalový boh. Myslím si však, že naša obrana bude o čosi pevnejšia, ako sú tie v Španielsku,“ tvrdí o čosi sebavedomejšie stopér Giorgio Chiellini.

Na defenzívu Juventusu sa však vyrúti druhý najlepší strelec uplynulého ročníka španielskej ligy, najúspešnejší kanonier v histórii Ligy majstrov (spolu s Cristianom Ronaldom) či štvornásobný držiteľ Zlatej lopty pre najlepšieho futbalistu sveta. Navyše, Messi už pozná, ako sa dá prepracovať až na vrchol najkvalitnejšej klubovej súťaže planéty. S Barcelonu ju ovládol už trikrát – v rokoch 2006, 2009 a 2011.

Chuť triumfu v Lige majstrov pozná aj Tévez. Skúsenejší z dvojice Argentínčanov sa ho dočkal pred siedmimi rokmi v drese Manchestru United. V jedenástkovom rozstrele prekonal brankára londýnskej Chelsea Petra Čecha.

Vo finálových dueloch sa darilo aj Messimu. V rokoch 2009 i 2011 prispel k víťazstvu nad Manchestrom United zakaždým gólom.

Presadia sa argentínski drobci aj v Berlíne?

Messi vs. Tévez
Vek: 27 31
Výška: 170 cm 173 cm
Zápasy v sezóne: 56 46
Góly v sezóne: 58 29
Trhová cena: 120 mil. 23 mil.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #Carlos Tevéz #Finále Ligy majstrov
Načítavajú sa športové výsledky...