Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Juventus nechce pustiť Real do Berlína

O titul s najväčšou pravdepodobnosťou už prišli. V hre je však naďalej koruna pre európskeho klubového šampióna. Situácia z vlaňajšej sezóny sa môže zopakovať.

13.05.2015 12:00
Juventus, Real Madrid Foto: ,
Brankár Juventusu Turín Gianluigi Buffon spolu s Claudiom Marchisiom neskrývali po prvom zápase radosť. Na druhej strane smutný Cristiano Ronaldo z Realu Madrid.
debata

Na domácej scéne sa futbalisti Realu Madrid úspechu v podobe trofeje zrejme nedočkajú.Stále však môžu obhájiť triumf v Lige majstrov. Zverencom Carla Ancelottiho stojí na ceste do berlínskeho finále (6. júna) posledná prekážka s menom Juventus Turín. Taliani sú pred dnešnou odvetou v lepšej pozícii. Na vlastnom trávniku zdolali pred týždňom favorita 2:1.

„Juventus, tak, ako mnohé iné mužstvá, rešpektujeme. Má výborný káder, výnimočných hráčov. Rozhodne sa ho však nebojíme. Ak necháme na ihrisku to najlepšie, čo v nás je, nebudeme vo finále chýbať,“ tvrdí v rozhovore pre španielsky denník El País jeden z ofenzívnych klenotov domácich James Rodriguéz.

Ak chcú Madridčania uspieť, musia sa vyrovnať s jednou z najlepších defenzív v Európe. Zároveň si však musia dať pozor na kvalitu útoku, o ktorú sa stará Carlos Tévez – strelec víťazného gólu z prvého merania síl. „Vieme, čo môžeme od súpera očakávať – výbornú obranu a veľmi nebezpečné protiútoky,“ tvrdí Ancelotti.

Na jeho mužstvo zároveň čaká mimoriadne motivovaný tím. Juventus, ktorý vyhral taliansku ligu už po štvrtý raz v rade, si zahral naposledy vo finále Ligy majstrov pred dvanástimi rokmi. Na trofej čaká ešte dlhšie – od roku 1996. „Očakávam úplne odlišný zápas ako v Turíne. Domáci na nás vyvinú obrovský tlak. Na postup potrebujeme streliť gól,“ myslí si tréner Massimiliano Allegri.

Jeho mužstvo sa už cez víkend nemuselo zamerať na boje v domácej súťaži. Juventus má totiž v tabuľke Serie A pohodlný náskok pred dvojicou rímskych klubov – AS a Laziom. Titul si tak zabezpečil s niekoľkotýždňovým predstihom. Naopak, Real neustál tlak a pred vlastnými fanúšikmi len remizoval s Valenciou (2:2), čo využila Barcelona na vytvorenie si zrejme rozhodujúceho štvorbodového náskoku v boji o najlepší španielsky tím tejto sezóny.

Napriek tomu sa môže Real tešiť v tejto sezóne z cenného treble. Úspech slávil na klubových majstrovstvách sveta i v európskom Superpohári. Triumf v Lige majstrov by však bol o to cennejší, že Madridčania by sa stali prvým klubom v novodobej histórii súťaže, ktorý by trofej obhájil.

Potrebujú k tomu dve víťazstvá – dnešné a finálové. Zastaví ich na ceste za veľkým snom už taliansky šampión?

Dnešný program
Semifinále, odveta: 20.45 Real Madrid – Juventus Turín (priamy prenos na Jednotke) – prvý zápas 1:2.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Real Madrid
Načítavajú sa športové výsledky...