Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Taliansky kráľ vyzýva do boja európskeho

Kto sa predstaví o mesiac na Olympijskom štadióne v Berlíne a zabojuje o jednu z najvzácnejších športových trofejí?

05.05.2015 10:00
Real Madrid Foto: ,
Budú sa hráči Realu Madrid tešiť aj po semifinálovom dvojzápase s Juventusom Turín?
debata

Vo futbalovej Lige majstrov ide do tuhého. Začína sa bitka o finálové miestenky. O jednu z nich sa uchádza mimoriadne odolná talianska obrana, ktorú preverí obdivuhodná útočná sila.

Juventus Turín a Real Madrid. Dvojica stálic na európskom futbalovom nebi sa v Lige majstrov (predtým EPM) stretla už šestnásťkrát. V utorok večer na seba narazí opäť. V úvodnom semifinálovom zápase najlepšej klubovej súťaže sveta je favoritom španielsky zástupca.

„Pred Realom nemáme strach. Veríme v postup. Spoliehať sa budeme najmä na defenzívu, ktorá je najlepšou v Európe,“ vyhlásil Leonardo Bonucci, stopér Juventusu.

Zverenci Massimiliana Allegriho získali cez víkend štvrtý titul v rade. Potvrdili ho víťazstvom na ihrisku Sampdorie Janov – 1:0. K jednoznačnému prvenstvu sa prepracovali najmä vďaka kvalitnej obrane. V 34 dueloch inkasovali len 19 gólov. V Lige majstrov odohrali desať zápasov, v šiestich udržali súpera na nule.

Tentoraz však stojí pred Turínčanmi, ktorí sa predstavia medzi elitnou štvoricou po dvanásťročnom čakaní, extrémne náročná výzva. Ak chcú uspieť, musia zastaviť Cristiana Ronalda. „Všetci veríme, že nás privedie k dobrému výsledku. Tak ako cez víkend,“ uviedol pre denník Marca brankár a kapitán Realu Iker Casillas. Ronaldo zažiaril v sobotu ďalším hetrikom, ktorým rozhodol o víťazstve svojho tímu na ihrisku FC Sevilla (3:2).

V porovnaní s Juventusom je však portugalská superhviezda so svojimi spoluhráčmi pod väčším tlakom. Zatiaľ čo taliansky gigant sa môže sústrediť už len na Ligu majstrov, na obhajcu trofeje čaká ešte tuhý boj o domáci titul. Na vedúcu Barcelonu stráca tri kolá pred koncom len dva body.

Napriek tomu mnohí z expertov veria, že Real náročnú pozíciu zvládne. „Mám tušenie, že vo finále budú len španielske tímy. Je až neuveriteľné, že počas šesťdesiatich rokov sa v ňom nikdy nestretli Real s Barcelonou. Myslím si, že teraz nastal ten správny čas. Obaja sú v lepšej forme a majú kvalitnejšie kádre ako ich súperi,“ tvrdí v rozhovore pre Marcu Luis Suárez Miramontes, jediný držiteľ Zlatej lopty, ktorý sa narodil v Španielsku.

Stredopoliar Barcelony, ktorý predstihol v roku 1960 v boji o trofej pre najlepšieho futbalistu Európy takých velikánov, akými boli Ferenc Puskás, Alfrédo Di Stéfano či Bobby Charlton s Levom Jašinom, však Madridčanov vystríha.

„Juventus nemusí hrať dobre na to, aby zvíťazil. Ťaží zo skúseností Pirla, ale aj prešibanosti Téveza. Ten veru vie dať gól z ničoho. O osude zápasu dokáže rozhodnúť pokojne sám,“ vraví čoskoro 80-ročná legenda svetového futbalu.

Jej slová potvrdzujú aj štatistiky. Tévez je najlepším strelcom talianskej ligy. Zatiaľ čo Argentínčanovi stačí na prvé miesto v tabuľke 20 gólov, Ronaldo ich v Španielsku nastrieľal už 42.

Utorňajší program
Semifinále, prvý zápas: 20.45 Juventus Turín – Real Madrid (priamy prenos na Prima Cool).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Real Madrid
Načítavajú sa športové výsledky...