Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mexický Hrášok trpel a drel. Je z neho hrdina

Znovu si mal obliecť klubovú súpravu, pohodlne sa usadiť na lavičke náhradníkov a sledovať počínanie spoluhráčov na trávniku. Osud však rozhodol inak. Postavil ho do úlohy hviezdy, spasiteľa či hrdinu. Keď schádzal Javier Hernández v stredu večer z ihriska, počul z vypredaných tribún štadióna Santiaga Bernabeua ohlušujúci potlesk. Užíval si ho. Napriek tomu, že bol absolútne vyčerpaný a zmáhali ho kŕče. Hrial ho totiž pocit na duši.

23.04.2015 14:25
Javier Hernández Foto: ,
Javier Hernández oslavuje gól proti Atléticu Madrid.
debata

Drobný Mexičan s prezývkou Hrášok strelil jediný gól štvrťfinálovej odvety Ligy majstrov, v ktorej na seba narazila dvojica madridských rivalov – Real a Atlético. Kedže úvodné meranie síl sa skončilo bez gólov, bol premiérový presný zásah Hernándeza v aktuálnej sezóne súťaže zároveň postupový. „V kariére som strelil viacero gólov. Tento je však najdôležitejší. Rozhodol predsa o našom úspechu,“ vravel španielskym novinárom 26-ročný útočník.

Rodák z Guadalajary dostal od trénera Carla Ancelottiho príležitosť v základnej zostave len pre zranenie Karima Benzemu. V prípade, že by bol Francúz v poriadku, zostal by Hernández s najväčšou pravdepodobnosťou opäť len za postrannou čiarou. „Tréner mi pred niekoľkými dňami povedal, aby som bol v strehu a pripravil sa na to, že budem hrať,“ prezradil obľúbenec fanúšikov Realu.

Hernández Ancelottiho dôveru nesklamal. Práve naopak. Postaral sa o to, že Real zdolal svojho veľkého soka po prvý raz od mája minulého roka, keď uspel vo finále Ligy majstrov (4:1 po predĺžení). Odvtedy odohral s Atléticom sedem zápasov, uhral v nich len tri remízy. „Som šťastný, že sme prelomili prekliatie. Gól som síce strelil ja, no zásluhu na ňom majú všetci spoluhráči,“ pochválil celý tím strelec, ktorý je v Reale na ročnom hosťovaní z Manchestru United.

Gól Javiera Hernándeza do siete Atlética Madrid

V kádri najúspešnejšieho anglického klubu sa stal po štyroch sezónach nepotrebný. Po letných príchodoch Radamela Falcaa či Angela Di Maríu nevedeli pre neho nájsť na Old Trafforde miesto. Príchod do Realu však nebol pre Hernándeza vykúpením. Od lanského leta neodohral v drese obhajcu titulu z Ligy majstrov ani tisíc minút – vo všetkých súťažiach.

„V tejto sezóne si toho vytrpel dosť. Napriek tomu, že nehral, nič nezabalil. Na nič sa nevykašľal. Aj v ťažkých chvíľach poctivo trénoval,“ pochválil svojho zverenca Ancelotti. Hernández ho nesklamal výkonom ani prístupom. Na ihrisku drel od prvej do poslednej minúty. S obrancami Atlética zvádzal tvrdé súboje, často lapal po dychu. „Pre Real by som nechal na ihrisku všetko. Bol som trpezlivý, nikdy som neprestal na sebe pracovať. Vedel som, že šanca príde. Chvalabohu som sa nemýlil,“ zakončil Hernández.

S jeho využitou šancou dostal príležitosť aj Real. Na to, aby mohol naďalej pomýšľať na obhajobu trofeje v Lige majstrov. Od veľkého sna, ktorý si v novodobej histórii súťaže ešte nik nesplnil, ho delia už len dva kroky.

Meno ďalšieho súpera sa v Madride dozvedia v piatok. V hre bude trojica gigantov – FC Barcelona, Bayern Mníchov a Juventus Turín.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #atlético madrid #Javier Hernández