Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemám nič proti Parížu, smial sa Neymar po štvrťfinálových góloch

Futbalisti FC Barcelona sú po vlaňajšej absencii späť medzi elitnou štvoricou v Lige majstrov. V utorkovom odvetnom stretnutí štvrťfinále zvíťazili Katalánci pred vlastnými fanúšikmi gólmi Brazílčana Neymara nad hráčmi parížskeho St.-Germain 2:0 a v súčte s ich výhrou 3:1 v úvodnom dueli vo francúzskej metropole uspeli celkovo presvedčivo - rozdielom štyroch presných zásahov (5:1).

22.04.2015 12:13
Neymar, Lucas Moura Foto: ,
Brazílska hviezda Barcelony Neymar (vľavo) a jeho krajan z Paríža St. Germain Lucas Moura po odvete štvrťfinále Ligy majstrov.
debata

Na štadióne Camp Nou bol rozdielovým najmä prvý polčas, útočník FCB Neymar sa presadil v 14. a 34. min – najskôr zužitkoval famózny prienik a následnú prihrávku spoluhráča Andrésa Iniestu, v druhom prípade vyťažil z presného centra svojho krajana Daniho Alvesa. „Nemám nič proti Parížu,“ smial sa Neymar.

„Dávať góly je moja úloha a je náhoda, že to vyšlo práve takto. Verím, že sme momentálne v najlepšej forme. Stojíme dobre v Lige majstrov, domácej ligovej súťaži, všade. Musíme takto pokračovať ďalej,“ dodal. Po Neymarovom druhom góle museli Parížania na postup skórovať štyrikrát a neinkasovať a zápas sa pod kontrolou domáceho výberu prakticky už len dohrával.

„Do zápasu sme vstúpili vynikajúco. Už po prvom stretnutí sme mali na konte dobrý výsledok, dnes sme ho potvrdili. Vypracovali sme si mnoho príležitostí,“ citovala slová trénera Barcelony Luisa Enriqueho oficiálna internetová stránka Európskej futbalovej únie (UEFA). „V prvom polčase sme súpera vysoko napádali, usilovali sme sa nedať mu šancu. V útoku máme obrovský potenciál, obrana bola dobre zabezpečená. Dnes sa PSG ťažko dostával do našej šestnástky,“ skonštatoval Luis Enrique a doplnil: „Dúfam, že to najlepšie je v tomto ročníku ešte stále pred nami. Moji zverenci tvrdo pracovali počas celej sezóny, aby boli v hre o všetky trofeje až do konca. Bolo by málo uspokojiť sa so semifinále, chceme ísť ďalej. Chceme byť lepší ako náš nasledujúci protivník.“

Barcelona a PSG na seba narazili už v základnej skupine. Francúzsky klub doma triumfoval 3:2, na Camp Nou ťahal za kratší koniec (1:3). Stále platí, že Parížanom sa podarilo postúpiť do semifinále LM iba v sezóne 1994/1995, vtedy vo štvrťfinále prešli práve cez Barcelonu. Tá sa teraz dostala o kolo ďalej ako naposledy: v súťažnom ročníku 2013/2014 medzi najlepšími ôsmimi nestačila na Atlético Madrid.

Kormidelník francúzskeho mužstva Laurent Blanc po zápase uznal kvalitu štvrťfinálového súpera. „Dúfali sme, že budeme hrať lepšie, ale domáci nám to nedovolili, a ani v prvom dueli. Barcelona si zaslúžila postup. Náš výkon nebol postačujúci, aby sme získali miestenku do semifinále. Môžem zhodnotiť, prečo sme sa nedostali ďalej – lebo Barcelona strelila päť gólov,“ uviedol Blanc, ktorý si zaspomínal aj na osemfinálový prienik jeho mužstva: „Prekonali sme FC Chelsea, bolo to úžasné. Mali sme vtedy viac skúseností než naši súperi, dnes nám však v porovnaní s Barcelonou práve skúsenosti chýbali. Každý od nás očakáva rýchlo výsledky, ale Paríž bude napredovať postupom času a prostredníctvom pozitívneho myslenia.“

FC Barcelona je podľa počtu celkových triumfov najúspešnejším klubom LM počas ostatných desiatich rokov – jeho hráči sa radovali zo zisku „ušatej trofeje“ trikrát, žiadny iný klub neuspel počas predmetného obdobia viac než jeden raz. Zostávajúcich sedem prvenstiev si rozdelilo sedem klubov – Real Madrid, Bayern Mníchov, FC Chelsea, Inter Miláno, Manchester United, AC Miláno a FC Liverpool.

Žreb semifinále Ligy majstrov je na programe v piatok 24. apríla vo švajčiarskom Nyone. Žiadny z tímov nebude nasadený, stretnúť sa môžu aj mužstvá z rovnakej krajiny.

debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #fc barcelona #Paríž St. Germain