Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bayern opäť v semifinále, Guardiola jubiloval s dierou na nohaviciach

Hráči Bayernu Mníchov sa štvrtýkrát v rade predstavia medzi najlepšou štvoricou futbalovej Ligy majstrov.

22.04.2015 09:12
Pep Guardiola Foto: ,
Tréner Bayernu Pep Guardiola si počas zápasu roztrhal nohavice.
debata

Rozhodla o tom utorňajšia odveta štvrťfinále európskeho pohára číslo jeden, v ktorom Bavori doslova sfúkli FC Porto 6:1, celkovo s súčte oboch zápasov 7:4.

Zverenci trénera Pepa Guardiolu zmazali dvojgólové manko z prvého zápasu (1:3) už po 21 minútach hry, keď sa presadili Thiago Alcantara a Jérome Boateng. Ešte do prestávky zavŕšili popravu „Porťanov“ dvakrát kanonier Robert Lewandowski a raz Thomas Müller.

Po zmene strán síce vykresal iskierku nádeje pre hostí Jackson Martínez, ale domáci Xabi Alonso v závere krásnou strelou z priameho kopu stanovil konečný účet stretnutia.

Vo vyraďovacej fáze sa v minulosti za polčas ešte nikomu nepodarilo streliť päť gólov. Kouč Mníchovčanov Guardiola priznal, že si bol od začiatku duelu istý postupom svojich hráčov.

„Som veľmi šťastný z predstavenia, ktoré sme predviedli. Predovšetkým v posledných týždňoch sme mali problémy v koncovke. V druhom polčase sme zmenili systém hry, pretože aj my sme mali svoje problémy. Súper v prvom polčase nemal šancu, po prestávke sa dostal do hry, čo by pre nás malo byť varovaním, že v Lige majstrov nemôžete nikdy ‚vypnúť‘. Vyhrali sme 6:1, ale môžeme hrať ešte lepšie,“ cituje oficiálna stránka Európskej futbalovej únie (UEFA) pozápasové slová Guardiolu, ktorý sa snažil zostať ‚nad vecou‘ v otázke semifinálového súpera.

„Nezaujíma ma, kto bude naším súperom. Či už to bude Real Madrid, Barcelona, Atlético, Juventus alebo Monako, nezáleží na tom. Budeme sa snažiť ukázať všetko, čo je v našich silách,“ doplnil 44-ročný rodák zo Santpedora. Tomu vyšiel jubilejný 100. súťažný duel na lavičke Bayernu. Bavori pod jeho taktovkou zvíťazili v doterajších 100 stretnutiach 79-krát a prehrali iba jedenásťkrát.

„Prvý polčas bol šialený. Vedeli sme, že musíme ísť tvrdo za naším cieľom, ale nečakal som, že strelíme až päť gólov,“ povedal podľa portálu goal.com útočník Robert Lewandowski, na ktorého nadviazal predseda predstavenstva Bayernu Karl-Heinz Rummenigge: „Práve sme sa stali svedkami niečoho zázračného.“ Porto dosiaľ bolo jediným tímom v LM 2014/2015, ktorý v tejto sezóne ešte neokúsil trpkosť prehry. Usilovalo sa o svoje premiérové semifinále od edície 2003/2004, keď sa napokon pod vedením Josého Mourinha aj radovalo z „ušatej trofeje“.

„V prvom polčase sme nehrali dobre. Bayern je jedným z najlepších tímov v súťaži a kandidát na celkové prvenstvo. Nezabúdajme, že medzi mužstvami je rozdiel možno až 300 alebo 400 odohraných duelov, pokiaľ ide o skúsenosti jednotlivých hráčov. Bojovali sme, ale nestačilo to. Očakávali sme nápor domácich po krajoch ihriska. Odohrali sme v LM vynikajúcu sezónu. Máme mladý tím, ktorý v budúcnosti môže mieriť vyššie. Bayern je podľa môjho názoru najlepšie mužstvo v Európe. Po prestávke sme hrali spoľahlivo, ale už sme nemali na to, aby sme sa vrátili do hry. O postup sme prišli v prvom polčase,“ povedal kouč Porta Julen Lopetegui.

Jeho zverenci pôsobili od prvej minúty ustráchaným dojmom. Snažili sa síce udržiavať priaznivý náskok z domáceho stretnutia, ale nehrali s takým nasadením ako ich mníchovskí súperi.

„Samozrejme, sme veľmi sklamaní. Je to hrozná prehra. Prišli sme sem s veľkou sebadôverou, ale tá odišla veľmi rýchlo. Nebola to žiadna zábava,“ povedal pre televíznu stanicu Sport 1 holandský obranca hostí Martins Indi.

„Bayern predviedol lepší kolektívny výkon. Pre nás to bolo veľmi ťažké stretnutie. Doslova sme trpeli. Prvý polčas sme mali zvládnuť lepšie,“ vyhlásil Jackson Martínez pre portugalské noviny A Bola.

Bayern má v tejto sezóne LM doma stopercentnú bilanciu a skóre 19:1. V doterajšej histórii odohral proti portugalským tímom v domácom prostredí jedenásť zápasov, v ktorých deväťkrát zvíťazil a ani raz neťahal za kratší koniec.

Žreb semifinále Ligy majstrov je na programe v piatok 24. apríla vo švajčiarskom Nyone. Žiadny z tímov nebude nasadený, stretnúť sa môžu aj mužstvá z rovnakej krajiny.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #FC Porto