Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bayern je pod tlakom. Čaká ho superfinále

Rozsvieti sa mníchovská Allianz Aréna do postupových farieb? Alebo zhasne v Lige majstrov s futbalistami Bayernu?

21.04.2015 12:00
Manuel Neuer Foto: ,
Brankár Bayernu Mníchov Manuel Neuer.
debata

Na najslávnejší nemecký klub čaká najdôležitejší večer v doterajšom priebehu sezóny. Keď vybehne mužstvo Pepa Guardiolu večer na trávnik jedného z najmodernejších štadiónov sveta, bude pod obrovským tlakom. Vo štvrťfinálovej odvete najlepšej klubovej súťaže bude v súboji s Portom doháňať dvojgólové manko z prvého duelu. V Portugalsku prehral jeden z veľkých favoritov na zisk trofeje prekvapujúco 1:3.

„Je pred nami superfinále. Tento tím má veľké srdce, v hlavách nie je nič iné len Porto. Verím, že ma chlapci nesklamú a dokážu vybojovať postup,“ vraví pred úvodným hvizdom Guardiola, ktorého zverenci potrebujú streliť na zisk semifinálovej miestenky minimálne dva góly.

Podľa štatistík by to nemal byť pre Bayern problém. V domácom prostredí je totiž mimoriadne silný. Pred svojimi fanúšikmi odohral v aktuálnom ročníku bundesligy štrnásť zápasov, len trikrát nestrelili jeho hráči aspoň dva góly (Schalke, Mönchengladbach a Leverkusen).

V Lige majstrov sú na tom Mníchovčania v ofenzívnej činnosti taktiež skvele. Zo štyroch domácich duelov ich pod dvojgólovou hranicou udržali v základnej skupine len futbalisti Manchestru City (1:0).

V poslednom domácom zápase privítal bavorský veľkoklub Šachtar Doneck. Výsledok? 7:0 a jasný postup do štvrťfinále! „Vieme, čo nás v Mníchove čaká. Bayern má skvelý tím, opiera sa o výnimočných hráčov. Ak chceme postúpiť, musíme opäť odviesť kus poctivej a tvrdej práce,“ tvrdí Julen Lopetegui, tréner Porta, ktoré môže nazrieť medzi štvoricu najlepších mužstiev Európy opäť po jedenástich rokoch. V rovnakej sezóne napokon dokráčalo až k trofeji, vo finále si poradilo s Monakom (3:0).

Nádejou pre Porto je rozsiahla maródka v kádri Bayernu, ktorý zvíťazil cez víkend na ihrisku Hoffenheimu (2:0) a gól neinkasoval v bundeslige už v treťom zápase v rade. V zostave sa s určitosťou nepredstavia David Alaba, Mehdi Benatia, Javi Martínez či Arjen Robben. Otázny je aj štart kapitána Philippa Lahma, Francka Ribéryho a Bastiana Schweinsteigera.

„Zabojujeme aj za spoluhráčov, ktorých na ihrisko nepustí zranenie. Uvedomujeme si, že tento zápas je najdôležitejší v doterajšom priebehu sezóny. Dáme doň všetko a budeme veriť, že postúpime,“ tvrdí brankár Manuel Neuer, ktorý bude čeliť najlepšiemu útoku v súťaži. Porto nastrieľalo už 24 gólov (ako jeho súper).

Pre Bayern by bola štvrťfinálová rozlúčka so súťažou mimoriadne veľkým sklamaním. Pred sezónou i počas nej pasovali viacerí experti práve Mníchovčanov za hlavného kandidáta na zisk trofeje. Výnimkou nie sú ani hlasy, že Bayern je v súčasnosti najlepším mužstvom planéty. Naopak, postup Porta by bol menšou senzáciou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #FC Porto