Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jasličky boli moja jediná možnosť, vraví Suárez o zosmiešnení Luiza

Útočník Luis Suárez dvomi gólmi pomohol Barcelone k stredajšej výhre 3:1 na ihrisku Paríža St. Germain v úvodnom štvrťfinále Ligy majstrov.

16.04.2015 12:56
Luís Suárez Foto: ,
Luís Suárez oslavuje svoj tretí gól do siete Paríža St. Germain.
debata

Uruguajský futbalista pred obidvoma presnými zásahmi prešiel cez brániaceho Davida Luiza potupnými jasličkami, ktoré vraj boli jedinou jeho možnosťou v danej situácii.

Suárez prvýkrát dostal loptu medzi Luizove nohy v 67. minúte, keď po akcii z pravej strany obišiel troch protihráčov a prestrelil brankára Salvatoreho Sirigua. V 69. minúte si potom kontroverzný kanonier znovu ľahko poradil s brazílskym stopérom a svoj únik tentoraz zakončil strelou do horného rohu.

„Útočník vždy ide za gólmi a tie dva triky mi k nim pomohli. Musel som Luizovi nasadiť dvoje jasle, pretože som nič iné urobiť nemohol,“ povedal Suárez po zápase novinárom.

Luiz, ktorý nenastúpil v základnej zostave kvôli problémom so stehenným svalom, prišiel na ihrisko v 21. minúte namiesto zraneného kapitána Thiaga Silvu. „Jeho zranením sa začali naše problémy. Museli sme Thiaga Silvu nahradiť hráčom, ktorý nebol stopercentne zdravý,“ priznal tréner PSG Laurent Blanc.

Luis Suárez vs. David Luiz

„Nebol to pre mňa dobrý večer, ale to je súčasť futbalu. Som trochu unavený, pretože som minulý týždeň makal dvanásť hodín denne. Proti Barcelone som mal odohrať záverečnú polhodinu, bohužiaľ sa zranil Thiago Silva,“ uviedol dvadsaťsedemročný Luiz.Parížskemu tímu kvôli kartovým trestom chýbali opory Zlatan Ibrahimovič a Marco Verratti, do zápasu nezasiahol ani zranený Thiago Motta.

„Nesmieme premýšľať o tom, čo by sa mohlo stať, keby títo hráči nastúpili. Barcelona na ihrisku dominovala vo všetkých smeroch, ale v odvete budeme iným tímom,“ pridal francúzsky kouč.

Jeho náprotivok Luis Enrique bol spokojný s výkonom celého tímu, mrzel ho len vlastný gól Jeremyho Mathieuho z 82. minúty. „Bol by som radšej, keby súper neskóroval, výsledok 3:0 by bol dokonalý. Nesmieme sa chytiť do pasce a myslieť si, že je štvrťfinále rozhodnuté. Určite nie je a odveta bude veľmi ťažká,“ dodal bývalý španielsky reprezentant.

debata chyba
Viac na túto tému: #Luis Suaréz #fc barcelona #Paríž St. Germain