Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hoddle: David Luiz hrá ako osemročný chlapec, ktorého nikdy netrénovali

Niekdajší tréner anglickej futbalovej reprezentácie Glenn Hoddle si po stredajšom prvom zápase štvrťfinále Ligy majstrov medzi Parížom St. Germain a FC Barcelona (1:3) vzal na mušku domáceho stopéra Davida Luiza.

16.04.2015 10:09
David Luiz Foto: ,
David Luiz.
debata

Hoddle sa na margo Brazílčanovho výkonu pre Sky Sports vyjadril, že „hrá ako osemročný chlapec, ktorého nikdy netrénovali.“

David Luiz nahradil po dvadsiatich minútach hry krajana Thiaga Silvu, ktorý odstúpil pre zranenie. Ani predsezónna posila z FC Chelsea však na tom nebola zdravotne najlepšie. „Aj keď nie je stopercentne fit, nemôže sa predviesť takto. Je posledný hráč na ihrisku pred brankárom. Keď sa Suárez rozbehne s loptou, nemôže predsa vyšprintovať proti nemu. To je tá posledná vec, ktorú by mal v takejto situácii urobiť,“ dodal Hoddle, ktorý prezradil, že David Luiz ho doteraz nepresvedčil o svojich kvalitách.

Takto nachytal Davida Luiza Luis Suárez

Päťdesiatsedemročný Angličan dokonca poradil trénerskému štábu PSG, aby mu našli iný post. „Byť posledný je vždy záväzok. Musíte mu nájsť miesto v strede poľa alebo na pravej strane obrany. Je to futbalista, ktorý sa na ihrisku rád hrá,“ pridal ďalší názor Hoddle.

Súhru v zadných radoch PSG v stredu výrazne narušilo spomenuté odstúpenie piliera obrany Thiaga Silvu. Jeho brazílsky krajan David Luiz nedržal defenzívu tak pevne, ako jeho kolega, čo dokonale odhalil hráč zápasu Suárez. Uruguajčan Brazílčana dvakrát doslova zosmiešnil jasličkami. Podobná situácia nastala aj počas minuloročných MS v Brazílii, keď domáca reprezentácia pri neúčasti Silvu a na stopérskom poste s Davidom Luizom prehrala v semifinále s Nemeckom vysoko 1:7.

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Paríž St. Germain #Glenn Hoddle