Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trénerovi Juventusu sa víťazstvo 1:0 máli, Monaco si v odvete verí

V utorňajšom prvom stretnutí štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov zdolal v Turíne miestny Juventus AS Monako tesne 1:0 (0:0).

15.04.2015 09:10
Arturo Vidal Foto: ,
Arturo Vidal strieľa jediný gól Juventusu pri víťazstve nad Monacom.
debata

O jediný gól duelu sa v 57. min z pokutového kopu postaral záložník Arturo Vidal, ktorý nekompromisnou strelou potrestal predchádzajúci faul v šestnástke na spoluhráča Álvara Moratu. Asistentom českého hlavného rozhodcu Pavla Královca bol slovenský arbiter Roman Slyško. Pred budúcotýždňovou odvetou (22. apríla) sú šance oboch tímov na postup otvorené, ak chcú „kniežatá“ pomýšľať na účasť medzi najlepšou štvoricou LM, musia doma minimálne raz skórovať.

Monačania predĺžili nepriaznivú sériu, keďže na talianskej pôde nedokázali zvíťaziť ani v siedmom stretnutí v histórii pohárovej Európy. Trénerovi Juventusu Massimilianovi Allegrimu sa víťazstvo 1:0 málilo. „V prvom polčase sme urobili niekoľko chýb. Monaco má mladé a dobre organizované mužstvo plné skvelých hráčov. Každý, kto si myslel, že ide o jednoduchého súpera, sa mýlil. Monaco má najlepšiu defenzívu vo francúzskej lige a v LM dostalo iba štyri góly. To hovorí za všetko. Hrali sme trpezlivo. Výsledok 1:0 nie je zlý, ale nestačí. V odvete budeme musieť streliť aspoň jeden gól, ak chceme postúpiť ďalej,“ cituje Allegriho pozápasové vyjadrenia oficiálna stránka Európskej futbalovej únie (UEFA).

Kouč hostí Leonardo Jardim vnútorne cítil, že jeho zverenci si zaslúžili lepší výsledok, predovšetkým za dominanciu vo viacerých úsekoch zápasu. „Myslím si, že sme mali dosiahnuť viac. Ovládli sme prvých dvadsať minút v prvom aj v druhom polčase. Dúfali sme, že odídeme s lepším výsledkom. Zápas v Monaku bude úplne iný. V našej hre budú iné prvky na to, aby sme postúpili. Ukázali sme spoľahlivú organizáciu a Juventusu sme narobili skutočné problémy. Na tejto úrovni musíte ukázať určitý level efektivity a účinnosti. Myslím si, že sa nám to podarilo. Vytvorili sme si dobré príležitosti na to, aby sme postúpili do semifinále,“ povedal 40-ročný portugalský tréner, ktorý sa narodil vo Venezuele.

Juventus a Monaco na seba súťažne doteraz narazili iba raz – v semifinále LM 1997/98. Juventus vtedy prehral prvý duel v Monaku 2:3, odvetu však zvládol 4:1 a postúpil do finále, kde však nestačil na Real Madrid.

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #AS Monaco