Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Real čaká pikantná bitka, Monaco nemá čo stratiť

Obhajca prvenstva vo futbalovej Lige majstrov Real Madrid sa vo štvrťfinále tohtosezónnej edície stretne v repríze vlaňajšieho finále s mestským rivalom Atléticom.

20.03.2015 12:20 , aktualizované: 13:24
Sergio Ramos, Real Madrid Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Rozhodol o tom piatkový žreb, ktorý mal v sídle UEFA vo švajčiarskom Nyone v rukách víťaz súťaže 1997 s Borussiou Dortmund Karl-Heinz Riedle.

„Čaká na nás pikantná bitka. Bude to ťažké, ale veľmi vyrovnané, rozhodovať môžu malé detaily. Súpera poznáme, čo môže byť naša výhoda. Pre nás bude podstatné, aby sme mali k dispozícii kompletný uzdravený káder. Je pred nami ešte dosť času na prípravu, budeme sa snažiť odviesť to najlepšie. Sme obhajcovia, naším cieľom je postúpiť ďalej,“ vyjadril sa po žrebe riaditeľ pre medzinárodné vzťahy v Reale Emilio Butragueňo.

Vo štvrťfinále Ligy majstrov 2014/2015 má najpočetnejšie zastúpenie španielsky klubový futbal. Ďalší gigant z Pyrenejského polostrova FC Barcelona sa v boji o semifinále stretne s Parížom St. Germain, oba tímy na seba narazili už v základnej skupine. Zlatan Ibrahimovič pre trest nebude k dispozícii francúzskemu klubu v prvom stretnutí.

„V osmičke najlepších si už veľmi nenavyberáte, sú tam špičkové tímy. S Barcelonou sa dobre poznáme, stretli sme sa aj túto sezónu v základnej skupine, doma sme zvíťazili 3:2, oba tímy mali silné momenty. Uvidíme, čo prinesie štvrťfinále. Rozhodovať budú detaily, vieme, kde musíme pridať a byť silnejší. Už od tejto chvíle sa musíme koncentrovať na súpera,“ uviedol športový riaditeľ PSG Olivier Létang.

Ďalšie dvojice vo štvrťfinále LM 2014/2015 tvoria FC Porto – Bayern Mníchov a Juventus Turín – AS Monaco. Vysokými favoritmi na postup sú majstri Nemecka a Talianska. „Je krásne byť v osmičke najlepších tímov v Európe. Všetci nás na začiatku sezóny odpisovali – a teraz sme vo štvrťfinále. Proti Juventusu to nebude nič jednoduché, súper rozhodne je favoritom, ale aj my máme vlastné ambície. Môže sa stať čokoľvek, veď sme prešli v osemfinále cez Arsenal. Nemáme čo stratiť, pôjdeme si to užiť a bojovať o postup,“ vyhlásil viceprezident monackého klubu Vadim Vasiliev. Česká legenda Juventusu Pavel Nedvěd: „Nečaká na nás nič jednoduché, ale spravíme všetko, aby sme prešli ďalej. Podstatné pre nás je, že sme v najlepšej osmičke. Šance sú 50 na 50, začne sa od 0:0.“

Prvé zápasy štvrťfinále sú na programe 14. a 15. apríla, odvety o týždeň neskôr. Tohtoročné finále Ligy majstrov sa uskutoční 6. júna na Olympijskom štadióne v Berlíne.

Program štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov 2014/2015:

PRVÉ ZÁPASY
Utorok 14. apríla: Atlético Madrid (Šp.) – Real Madrid (Šp.), Juventus Turín (Tal.) – AS Monaco (Fr.)
Streda 15. apríla: Paríž Saint-Germain (Fr.) – FC Barcelona (Šp.), FC Porto (Portug.) – Bayern Mníchov (Nem.)

ODVETY
Utorok 21. apríla: FC Barcelona (Šp.) – Paríž Saint-Germain (Fr.), Bayern Mníchov (Nem.) – FC Porto (Portug.)
Streda 22. apríla: Real Madrid (Šp.) – Atlético Madrid (Šp.), AS Monaco (Fr.) – Juventus Turín (Tal.)

debata chyba
Viac na túto tému: #žreb štvrťfinále 2014/2015