Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tévezov koncert si odniesol Dortmund. Zaslúžene sme skončili, uznal Klopp

Utešená strela z vyše dvadsiatich metrov už v tretej minúte, gólová prihrávka ako na striebornom podnose Álvarovi Moratovi i výsledok spečaťujúce nekompromisné zakončenie vnútri šestnástky - stredajší futbalový večer v Dortmunde bez debaty patril Carlosovi Tévezovi.

19.03.2015 07:43
Germany Soccer Champions League Foto: ,
Útočník Carlos Tévez zvyšuje na 3:0 pre Juventus. Na trávniku brankár Dortmundu Roman Weidenfeller.
debata

Argentínsky kanonier priviedol Juventus Turín k presvedčivému víťazstvu 3:0 v osemfinálovej odvete Ligy majstrov na trávniku Borussie, a keďže taliansky šampión zvládol aj prvý duel s týmto súperom v domácom prostredí (2:1), miesto vo štvrťfinále mu patrí zaslúžene.

„Sme na správnej ceste. Ako kolektív sme odohrali výborný zápas, bol to skutočne vydarený večer. Snažím sa robiť si moju prácu, zápasy však vyhráva celý tím,“ pripomenul 31-ročný hrdina večera.

Dortmundu stačilo na postup hoci aj najchudobnejšie víťazstvo 1:0, ale napokon v odvete ani raz neskóroval. „Zápas, na ktorý musíme čo najskôr zabudnúť. Skorý inkasovaný gól bolo to najhoršie, čo sa nám mohlo prihodiť. Zaslúžene sme v súťaži skončili,“ uznal tréner Borussie Jürgen Klopp.

Taliansky tím demonštroval, že štvrťfinále by v tejto sezóne nemuselo byť jeho konečnou zastávkou. Meno ďalšej prekážky sa „stará dáma“ dozvie v piatok počas nyonského žrebu. Vo finále LM si Juventus zahral naposledy pred vyše desaťročím – v sezóne 2002/2003, keď bol nad jeho sily rival AC Miláno.

Vo štvrťfinále LM tri španielske kluby, anglický žiaden

Vo štvrťfinále Ligy majstrov má najpočetnejšie zastúpenie španielsky klubový futbal. Do osmičky najlepších mužstiev na „starom kontinente“ sa prebojovali Real Madrid, FC Barcelona aj Atlético Madrid. Dvoch zástupcov „dodala“ francúzska Ligue 1 – Paríž St. Germain a AS Monaco. Zoznam štvrťfinalistov dopĺňa nemecký Bayern Mníchov, taliansky Juventus Turín a portugalský FC Porto. Anglická Premier League, podľa mnohých najsilnejšia klubová súťaž sveta, nemá v oktete najlepších nijaké zastúpenie.

Žreb štvrťfinále LM 2014/2015 sa uskutoční v piatok 20. marca vo švajčiarskom Nyone. Trofej obhajuje madridský Real. Tohtoročné finále sa uskutoční na Olympijskom štadióne v Berlíne.

Zoznam štvrťfinalistov Ligy majstrov 2014/2015:

ŠPANIELSKO
Real Madrid
FC Barcelona
Atlético Madrid

FRANCÚZSKO
Paríž Saint-Germain
AS Monaco

NEMECKO
Bayern Mníchov

TALIANSKO
Juventus Turín

PORTUGALSKO
FC Porto

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Borussia Dortmund #Carlos Tevéz