Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Wenger: Monako si postup nezaslúži. Ani raz nevystrelilo na bránku

Pred zápasom sa predháňali v odvážnych slovách, ktorým veril len málokto. Nechýbalo však veľa a takmer ich naplnili.

18.03.2015 15:24
Arséne Wenger Foto: ,
Arséne Wenger z Arsenalu Londýn v Monaku.
debata (1)

Po tom, ako futbalisti Arsenalu Londýn prehrali v úvodnom osemfinálovom zápase Ligy majstrov s Monacom 1:3, cestovali na odvetu do Francúzska s minimálnymi postupovými šancami. Anglický zástupca sa však napokon vypol k výbornému výkonu a na súperovej pôde zvíťazil 2:0. Od štvrťfinálovej miestenky ho delil jediný presný zásah, od ktorého vôbec nebol ďaleko.

„Po prvom zápase bola naša šanca na postup minimálna. Odhadol by som ju na dve percentá. Na ihrisku sme ale bojovali a pokúšali sa o menší zázrak,“ vyhlásil po záverečnom hvizde tréner Arsene Wenger. „Súper si postup nezaslúžil. Ani raz nevystrelil na bránku. Napriek tomu ide ďalej,“ dodal Francúz.

Jeho zverenci prerušili desaťročnú domácu neporazenosť Monaca v európskych pohároch. Zo štyroch gólov, ktoré inkasovalo mužstvo Leonarda Jardima v aktuálnom ročníku súťaže, sa postarali o tri. Medzi osmičkou najlepších tímov Európy však budú chýbať. Po piaty raz v rade sa pre nich dobrodružstvo v Lige majstrov končí v osemfinále. Predošlými katmi Arsenalu boli postupne Bayern Mníchov (dvakrát za sebou), AC Miláno a FC Barcelona.

„Nechcel by som toto vyradenie porovnávať s predošlými. Priznávam však, že monacké sklamanie ma naozaj hnevá. Na druhej strane, fanúšikom sme ukázali, že sme v poslednom čase odviedli kus práce, čo je pred záverom sezóny dobrým znamením,“ tvrdí Wenger.

Po tom, ako sa už v skupinovej fáze rozlúčil s Ligou majstrov Liverpool a cez osemfinále neprešla ani londýnska Chelsea, hrozí, že anglický futbal nebude mať vo štvrťfinále zastúpenie. Zachrániť jeho česť môže už len Manchester City, ktorá bude doťahovať na barcelonskej pôde jednogólový náskok súpera (1:2) z prvého merania síl. V prípade, že náročnú úlohu anglický šampión nezvládne a španielsku prekážku neprekoná, príde Premier League o štvrťfinalistu po štvrtý raz v histórii súťaže.

Medzi elitnou osmičkou najlepšej klubovej súťaže sveta nemala klub v rokoch 1995, 1996 a 2013. Na tohtosezónnom neúspechu anglických klubov majú veľký podiel Francúzi. Okrem Arsenalu si so súperom z Ligue 1 prekvapujúco neporadila ani Chelsea, ktorú zastavil Paríž St. Germain. Mimochodom, zástupcu nemá anglický futbal už ani v Európskej lige.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #AS Monaco #Arsenal Londýn #Chelsea FC