Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Anglického majstra inšpirujú Nemci

Najprv vyzvú anglického šampióna. Potom sa popasujú s najlepším klubom planéty. Futbalisti Barcelony majú pred sebou kľúčové dni sezóny.

18.03.2015 13:00
Luis Suárez, FC Barcelona Foto: ,
V prvom vzájomnom zápase Manchestru City a Barcelony strelil oba góly hostí Luis Suárez.
debata

V hlavách im už prúdia myšlienky na víkendové El Clásico. V priamom (a mimoriadne sledovanom) súboji o prvé miesto v ligovej tabuľke si zmerajú sily s Realom Madrid. Predtým však potrebujú zvládnuť šláger osemfinálového programu Ligy majstrov. Na Nou Campe privítajú milionársky Manchester City.

Zverenci Luisa Enriqueho sú vo výbornej pozícii. Úvodný zápas na anglickej pôde vyhrali 2:1. „Vo futbale je však možné všetko. Vieme, že to nebude jednoduché, no sme pripravení na každú možnosť. Postup máme stále vo svojich rukách,“ vraví obranca anglického veľkoklubu Pablo Zabaleta.

Vieru v úspech dodali Manchestru predošlé osemfinálové súboje – veľký vzdor Schalke na ihrisku Realu a parížske prekvapenie na trávniku Chelsea. „Parížania predviedli hrdinský výkon, Schalke sa nezľaklo veľkého favorita. Oba tieto tímy sú pre nás inšpiráciou. Aj vďaka nim vieme, že strach nie je namieste,“ tvrdí Zabaleta.

So spoluhráčmi však musí podať v Barcelone lepší výkon, než aké predvádzajú v Premier League. City prehrali dva z troch ostatných zápasov. Naposledy podľahli na ihrisku Burnley (0:1), ktoré sa nachádza v zostupovom pásme. „Potrebujeme sa zlepšiť. So súperom, akým je Barcelona, musíte odovzdať počas každej minúty na ihrisku všetko. A spoľahnúť sa na to, že v mužstve sa nájde osobnosť, ktorá ho potiahne. Verím, že takých mám dostatok,“ vraví tréner Manuel Pellegrini, ktorý bude pod veľkým tlakom. Anglické médiá špekulujú, že na lavičke Manchestru ho udrží len postup.

Na rozdiel od City je Barcelona vo výbornej forme. Z ostatných deviatich zápasov vyhrala osem a vyšvihla sa do čela ligovej tabuľky – o bod pred Real. „Je skvelé, že do takého dôležitého týždňa vstupujeme z takejto pozície. Veríme, že oba dôležité súboje zvládneme a urobíme ďalší krok k tomu, aby sme mohli túto sezónu označiť na jej konci za úspešnú,“ uviedol Enrique.

Stredajšie zápasy uzatvoria osemfinálový program Ligy majstrov. Miestenku medzi najlepšou osmičkou už majú istú Real Madrid, Paríž St. Germain, Bayern Mníchov a FC Porto. Včera spoznali fanúšikovia ďalších dvoch štvrťfinalistov: Arsenal sa bil o postup s Monakom, Leverkusen vzdoroval Atléticu Madrid. Oba súboje sa skončili po uzávierke vydania. Žreb štvrťfinálovej fázy sa uskutoční v piatok tradične v Nyone.

Stredajší program
Osemfinále, odvety: 20.45 FC Barcelona – Manchester City (prvý zápas 2:1), Borussia Dortmund – Juventus Turín (1:2)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #manchester city