Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ligové nadšenie Arsenalu môže schladiť Monaco

Z ostatných ôsmich ligových zápasov vyhrali sedem. V tabuľke stúpajú a útočia na priečky, ktoré pre nich boli v minulých rokoch nedosiahnuteľné.

17.03.2015 08:00
Arséne Wenger Foto:
Tréner Arsenalu Arséne Wenger.
debata

Len tretie a štvrté miesto. Iné za ostatných deväť sezón futbalisti Arsenalu Londýn v anglickej lige nepoznajú. Medzi elitnú dvojicu tímov sa naposledy dostali pred desiatimi rokmi, keď ich predstihol iba mestský rival z Chelsea. V aktuálnom ročníku sa môže situácia zopakovať. Zverenci Arsena Wengera sa doťahujú na majstrovský Manchester City (strácajú jediný bod) a ich forma vyvoláva obavy aj v tábore lídra súťaže.

„Arsenal naznačil v poslednom čase nárast formy. Netreba ho odpisovať. Zdá sa, že sa môže zaradiť dokonca ku kandidátom na titul,“ vyhlásil pre anglické médiá José Mourinho, tréner Chelsea.

Arsenal sa dotiahol na najlepších vďaka výkonom a výsledkom z ostatného mesiaca. Ťahá päťzápasovú sériu bez straty bodu. V každom z nich strelil minimálne dva góly. Cez víkend zvládol londýnske derby s West Hamom, ktorý zdolal 3:0. „Hráme výborne. Tvrdiť, že sme sa zapojili do boja o titul, by bolo odvážne. Uvidíme, čo sa udeje v najbližších týždňoch. Nič však nie je nemožné,“ vyhlásil po zápase Wenger.

Jeho zverenci robia fanúšikom v domácej súťaži po dlhom čase radosť. Na európskej scéne sa však s veľkou pravdepodobnosťou opäť dočkajú sklamania. S Ligou majstrov sa zrejme po piaty raz rozlúčia už po osemfinálovej fáze. V úvodnom zápase podľahli na domácej pôde Monacu prekvapujúco 1:3 a pred odvetou sú v náročnej situácii. Ak si chcú zahrať medzi najlepšou osmičkou európskych mužstiev, musia streliť vo Francúzsku minimálne tri góly.

„Stojíme pred obrovskou výzvou. Napriek neľahkej pozícii veríme v postup. Túžime po ňom,“ tvrdí Wenger. „Potrebujeme streliť rýchly gól. Potom musíme byť trpezliví,“ dopĺňa svojho trénera stredopoliar Mesut Özil.

Monaco však bude pre ofenzívu Arsenalu mimoriadne tvrdou previerkou. Tím z malého kniežatstva sa pýši najlepšou obranou vo francúzskej lige, v siedmich zápasoch Ligy majstrov inkasoval len dva góly – najmenej spomedzi všetkých účastníkov aktuálneho ročníka. Doma neprekonal jeho obranu ani jeden z trojice súperov. Monackého brankára nepreľstili v uplynulom kole ani futbalisti Bastie, ktorí prehrali so štvrtým mužstvom tabuľky 0:3.

V prospech Arsenalu hovorí historická štatistika. Francúzsky tím ho nikdy z európskych pohárov nevyradil. Ak si chce výbornú bilanciu zachovať aj po utorku, musí prelomiť desaťročnú domácu neporazenosť Monaca na európskej scéne. Priamy prenos zo zápasu vysiela stanica Prima Cool.

Utorkový program (20.45)

Osemfinále, odvety: Atlético Madrid – Leverkusen (prvý zápas 0:1), AS Monaco – Arsenal Londýn (3:1).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Monaco #FC Arsenal