Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ibrahimovič: Hráči Chelsea boli ako detičky. Mourinho hľadá odpovede

Futbalisti francúzskeho klubu Paríž St. Germain prenikli do štvrťfinále Ligy majstrov 2014/2015, keď v stredajšom odvetnom stretnutí na trávniku FC Chelsea uhrali postupovú remízu 2:2 po predĺžení.

12.03.2015 09:05
Chelsea Londýn Foto: ,
Hráči Chelsea okolo rozhodcu Björna Kuipersa pri červenej karte Zlatana Ibrahimoviča.
debata

V riadnom hracom čase sa duel skončil takisto ako prvý zápas 1:1. Postup hostí je o to cennejší, že od 31. min hrali bez svojej najväčšej hviezdy Zlatana Ibrahimoviča, ktorý videl červenú kartu, a neskôr zaostávali 0:1 aj 1:2. Najprv David Luiz dokázal v závere riadneho hracieho času odpovedať na gól domáceho Garyho Cahilla a v druhom predĺžení potom ďalší brazílsky obranca Thiago Silva vyrovnal po predchádzajúcej premenenej penalte Edena Hazarda, ktorú rukou vo vlastnej šestnástke „vyrobil“.

Zostrih zápasu

Tréner Londýnčanov José Mourinho po zápase priznal, že hráči PSG nemali čo stratiť a zaslúžene postúpili. „Keď mužstvo nedokáže ubrániť dva rohové kopy, po ktorých inkasuje dva góly, keď sa mužstvo nedokáže vyrovnať s tlakom a situáciou, že hrá doma v početnej výhode, nezaslúži si postúpiť. PSG vyhral zaslúžene. Hrali na rýchle protiútoky a čakali na správny okamih. Nemali čo stratiť,“ cituje stránka Európskej futbalovej únie (UEFA) pozápasové slová 52-ročného rodáka z portugalského Setúbalu. Niekdajší kouč FC Porto, Interu Miláno či Realu Madrid nebol po stretnutí spokojný s výkonom svojich zverencov.

„Chcel by som vedieť, prečo hráči hrali tak, ako hrali. Povedal som im to po zápase, ale ešte nebol čas hovoriť o tom s nimi. Musíme si to v pokoji rozanalyzovať. Pre mňa to bolo prekvapenie. Som sklamaný, ale snažím sa zostať pragmatický. Parížania boli lepší ako my, zaslúžili si postúpiť,“ dodal „The Special One“, ako znie prezývka kontroverzného trénera. Mourinho sa po stretnutí snažil zachovať pozitívny prístup a obrátiť pozornosť na zostávajúce ciele „The Blues“ v tejto sezóne.

Vylúčenie Zlatana Ibrahimoviča

„Nie je čas plakať. Nezaslúžili sme si postúpiť ďalej, musíme to športovo prijať. Hráčom som povedal, že sa musíme sústrediť na Premier League. Vyhrali sme Ligový pohár a ak sa nám podarí triumfovať aj v ligovej súťaži, stále to bude fantastická sezóna,“ vyhlásil na záver Mourinho.

Kormidelník hostí Laurent Blanc po dueli vyhlásil, že ho hráči PSG príjemne prekvapili. „Cez polčasovú prestávku som bol naozaj zaskočený, akí pokojní boli hráči napriek tomu, že sme hrali iba desiati. Boli sme v nevýhode, ale cítil som z mojich chlapcov veľkú túžbu postúpiť do štvrťfinále. Museli sme síce vyladiť niektoré veci, ale bez ohľadu na to som vedel, že sú pripravení hrať na 100 percent,“ vyhlásil Blanc, ktorý sa počas svojich hráčskych čias v sezóne 1996/97 stretol v španielskom FC Barcelona s Mourinhom, v tom čase členom realizačného tímu anglického trénera Bobbyho Robsona.

„Sme unavení, ale zároveň ohromne šťastní. Snažili sme sa hrať futbal, viac ako hráči Chelsea. Vytvorili sme si oveľa viac šancí. Navyše sme hrali o jedného menej. V defenzíve sme odviedli penzum práce, predovšetkým naši dvaja stopéri. Celé mužstvo podalo výborný výkon,“ dodal majster sveta z roku 1998, ktorý si zaprorokoval, že vyradenie FC Chelsea by mohol byť správny odrazový mostík k slávnejším časom PSG. „Chceme byť jedným z popredných európskych klubov. Tento zápas môže byť v budúcnosti považovaný za referenčný bod,“ uzavrel Blanc.

Obranca PSG David Luiz, ktorý prestúpil do Paríža minulý rok práve z londýnskeho klubu, vyhlásil. že mužstvo počas zápasu za žiadnych okolností nestrácalo vieru. „Každý hráč vydal zo seba maximum. Verili sme až do konca. Pohľady hráčov hovorili, že chceme vyhrať a bojovať o triumf,“ povedal strelec vyrovnávacieho gólu na 1:1.

Najväčšia hviezda Parížanov Zlatan Ibrahimovič nazval po stretnutí hráčov Chelsea „jedenástimi detičkami“. „Keď som zbadal z rúk arbitra červenú kartu, v duchu som si povedal: ‚Ten chlap buď nevie, čo robí, alebo videl niečo iné.‘ Neviem, či Oscar spomenutú situáciu prifilmoval, najdôležitejšie je to, že sme postúpili. Hráči Chelsea sa pri mojej červenej karte zhromaždili ako jedenásť detičiek,“ vyhlásil svojský Švéd s balkánskymi koreňmi pre portál goal.com.

Rozhovor so Zlatanom Ibrahimovičom po zápase

V prípade PSG a Chelsea išlo o reprízu vlaňajšieho štvrťfinále LM. V úvodnom dueli vtedy triumfovali Parížania 3:1, v odvete dokázali Londýnčania odpovedať víťazstvom 2:0 a postúpili medzi najlepšie štyri tímy vďaka gólu dosiahnutému na ihrisku súpera. Obidva kluby na seba narazili aj v skupinovej fáze LM v sezóne 2004/2005, Chelsea vtedy v Paríži zvíťazila 3:0, na Stamford Bridge sa zrodila bezgólová remíza.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zlatan Ibrahimovič #Paríž St. Germain #José Mourinho #Chelsea FC