Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ancelotti sa kajal, CR7 vyhlásil vojnu médiám: Nič už nepoviem, odkázal

Sedemgólová oslava futbalu, postup favorita, ale aj obrovský piskot na adresu Realu Madrid od domácich fanúšikov.

11.03.2015 07:46
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Cristiano Ronaldo po vyrovnávajúcom góle.
debata

Odveta osemfinále Ligy majstrov medzi Realom Madrid a Schalke 04 Gelsenkirchen na Štadióne Santiaga Bernabéua priniesla šokujúci výsledok 3:4 a veľké zamyslenie pre hráčov a trénera obhajcu lanského triumfu v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži.

„Ospravedlňujem sa všetkým, hrali sme veľmi zle a ten piskot na konci sme si absolútne zaslúžili,“ povedal na úvod pozápasovej tlačovej konferencie Carlo Ancelotti a po chvíli na serveri UEFA pokračoval:

„Zlyhali sme v mnohých aspektoch hry, ale najmä v defenzíve. Počas prestávky som na to upozorňoval, lebo sme mali zle organizovanú hru. Stratili sme vieru vo vlastné schopnosti a nehrali to, na čo máme. Robili sme chyby. Napokon sme boli pod tlakom do poslednej minúty. Vo futbale sa môže stať všeličo, ale sme profesionáli a musíme sa pustiť do práce, aby sa to všetko zlepšilo. Nesmieme vyzerať smiešne.“

Hráči Schalke viedli na horúcom madridskom trávniku 1:0, 2:1, prehrávali 2:3, ale nakoniec vďaka skvelému Klaasovi-Janovi Huntelaarovi v 84. min otočili na 4:3. Postupový piaty gól už nepridali, ale zostávajúcich desať minút do konca priklincovali domácich do ich šestnástky a nebyť skvelých zákrokov Ikera Caillasa, z postupu do štvrťfinále by sa tešil nemecký outsider.


Real Madrid vs Schalke 3-4 Full Highlights ~ 10... by RagnarLodbrokk

Najmä strela 19-ročného mladíka Leroya Saného mohla byť gólová. Stále platí, že iba dva tímy za posledných 10 rokov zdolali Real na jeho trávniku o dva góly: Juventus Turín v novembri 2008 a FC Barcelona v apríli 2011. Desaťnásobný šampión LM Real Madrid postúpil do štvrťfinále piatykrát v sérii.

„Hrali sme dobre a právom snívali o postupe. Sme šťastní, ale aj smutní zároveň. Strelili sme Realu Madrid na jeho štadióne štyri góly a nepostúpili sme. Mali sme aj kus smoly, najmä keď zvonili brvná po našich strelách v oboch zápasoch,“ zhodnotil tréner Schalke 04 Roberto di Matteo. Hoci Real zlyhal najmä v defenzíve, Di Matteo vyzdvihol výkon Cristiana Ronalda. Úradujúci najlepší futbalista sveta strelil v prvom zápase v Gelsenkirchene jeden gól a v odvete pridal ďalšie dva.

„Ronaldo spôsobil rozhodujúci rozdiel v prospech súpera v oboch zápasoch. Madridu sme to poriadne sťažili, nemali to ľahké, ale oni sa z toho dostanú. Kolega Ancelotti je stále tréner svetovej triedy,“ zachoval Di Matteo diplomatický nadhľad.

Práve Ronaldo veľmi ťažko znášal ohlušujúci piskot tribún na utorkový výkon „bieleho baletu.“ A hoci strelil v 77. a 78. góly, ktorými sa dostal na čelo historického poradia strelcov v európskych súťažiach, po zápase mu nebolo do reči. „Nebudem hovoriť, a to až do konca tejto sezóny,“ odkázal 30-ročný Portugalčan médiám. Ronaldo strelil 75 gólov v hlavnej fáze Ligy majstrov, jeden pridal v predkole LM a dva v európskom Superpohári.

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Real Madrid #Carlo Ancelotti #Schalke 04