Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zápas s Doneckom je ako finále, tvrdí Guardiola

V domácej súťaži nemajú už tretí rok v rade konkurenta. Túžia však aj po úspechu na európskej scéne.

11.03.2015 12:00
Bayern Mníchov, futbal, radosť Foto: ,
Radosť futbalistov Bayernu Mníchov.
debata (1)

Futbalisti Bayernu Mníchov kráčajú neohrozene za ďalším titulom nemeckého šampióna. Na čele bundesligovej tabuľky majú komfortný jedenásťbodový náskok. K najväčším favoritom patria aj v aktuálnom ročníku Ligy majstrov. Po úvodnom osemfinálovom zápase, v ktorom uhrali na trávniku Šachtaru Doneck len bezgólovú remízu, sú však pod miernym tlakom.

„Očakávali sme, že budeme vo výhodnejšej pozícii. Na súperovej pôde sme chceli streliť gól. Odveta je pre nás ako finále,“ upozorňuje Pep Guardiola, tréner nemeckého šampióna.

Bayern vstúpil do nového roka rozpačito. Po nečakane vysokej prehre vo Wolfsburgu (1:4) a domácej remíze so Schalke (1:1) však svoj víťazný stroj opäť naštartoval. V ostatných piatich dueloch nestratil ani bod a pýši sa skvelým skóre – 23:2.

„Bayern je momentálne najsilnejším tímom v Európe. V kádri má šiestich majstrov sveta, ktorých dopĺňajú osobnosti na čele s Ribérym či Robbenom,“ vyzdvihuje kvality súpera Mircea Lucescu, tréner ukrajinského zástupcu medzi najlepšou šestnástkou európskych klubov.

Na Ukrajine však Mníchovčania sklamali. V ofenzíve nedokázali nič vymyslieť. K ich slabšiemu výkonu prispelo aj vylúčenie Xabiho Alonsa. „Hrali sme naozaj dobre. Bol to vyrovnaný súboj. Bayern sa dostal k náznakom príležitostí len vďaka naším drobným zaváhaniam, nedokázal ich však využiť. Pred duelom v Allianz Aréne sme v dobrej pozícii,“ myslí si Lucescu.

Napriek tomu sú domáci v úlohe jednoznačného favorita. Ich rozlúčka so súťažou po osemfinálovej fáze by bola obrovským prekvapením. „V porovnaní s našim mužstvom má Bayern k dispozícii supertím. Futbal však nemá logiku a možné je všetko,“ verí v senzáciu rumunský tréner na lavičke Šachtaru, ktorý hrá svoje domáce zápasy pre vojnový konflikt na Ukrajine v Ľvove. Modernú arénu v Donecku totiž poškodila munícia.

Hráči Bayernu si musia dávať pozor predovšetkým na rýchle protiútoky súpera. Pri nátlakovej hre domácich na ne dostane Šachtar dostatok priestoru. „Vieme, odkiaľ nám hrozí najväčšie nebezpečenstvo. Musíme sa sústrediť len na vlastný výkon a súpera prevýšiť,“ vraví Guardiola.

Či Bayern, ktorý vyhral Ligu majstrov naposledy pred dvoma rokmi, potvrdí pozíciu jasného favorita na postup, môžete sledovať v priamom prenose na Jednotke.

Osemfinále, odvety: 20.45 Bayern Mníchov – Šachtar Doneck (prvý zápas: 0:0), Chelsea Londýn – Paríž St. Germain (1:1).

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Šachtar Doneck