Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Schalke sa pokúsi prelomiť madridské prekliatie

Španielsko, špeciálne Madrid, im nesedí. Pre futbalistov Schalke 04 sú súperi z La Ligy mimoriadne nepríjemní. Na ich pôde zvíťazili naposledy pred deviatimi rokmi (v šestnásťfinále Pohára UEFA zdolali Espanyol Barcelona 3:0).

10.03.2015 12:00
Carvajal Foto: ,
Daniel Carvajal z Realu Madrid v akrobatickom súboji s Felixom Plattem zo Schalke.
debata

Odvtedy cestoval nemecký zástupca do Španielska osemkrát. Uhral štyri remízy a štyrikrát odchádzal z ihriska v pozícii zdolaného tímu.

„Napriek nelichotivým štatistikám prichádzame do Madridu v dobrej nálade, s pozitívnymi myšlienkami. Vieme, že nám opäť nikto neverí. O to uvoľnenejšie môžeme hrať. Možno sa postaráme o veľké prekvapenie,“ vraví obranca Christian Fuchs pred dnešnou odvetou osemfinále Ligy majstrov, v ktorej mužstvo z Gelsenkirchenu vyzve slávny Real Madrid.

Práve španielska metropola je pre Schalke zakliata. Predstavilo sa v nej trikrát (dva razy bolo jeho súperom Atlético) a zakaždým prehralo. Navyše, ak chce pomýšľať na senzačný postup, musí na štadióne Santiaga Bernabeua zmazať dvojgólový náskok obhajcu trofeje. Doma prehralo 0:2. „Nevytvárame si na seba zbytočný tlak. Vieme, že na nás čaká špeciálny zápas s výnimočným súperom. Chceme si ho užiť,“ tvrdí stredopoliar Leon Goretzka.

Schalke sa predstavilo na trávniku Realu aj vlani – v rovnakej fáze súťaže. Odveta bola len formalitou, keďže v Nemecku zvíťazili Madridčania vysoko 6:1. Teraz je však Real v úplne inej situácii. Zatiaľ čo pred rokom hral v obdivuhodnej forme, momentálne sa hviezdami preplnený tím trápi. Po dvoch zaváhaniach s Villarrealom (1:1) a Bilbaom (0:1) prišiel o náskok i prvé miesto v tabuľke. Obral ho oň rival z Barcelony.

„To, čo momentálne predvádzame na ihrisku, je absolútne zmätočné. Každý z hráčov sa snaží len o individualne presadenie sa, nehráme ako tím. V tom je najväčší problém,“ upozornil po zápase v Bilbau tréner Carlo Ancelotti.

Jeho zverenci sa môžu oprieť aspoň o fakt, že v tejto sezóne Ligy majstrov ešte nenašli súpera, ktorý by ich obral čo i len o bod. V základnej skupine vyhrali všetkých šesť stretnutí. Ako jediní spomedzi 32 tímov. Naposledy našli premožiteľa začiatkom apríla minulého roka, keď podľahli vo štvrťfinálovej odvete na ihrisku Borussie Dortmund (0:2). „Okolnosti sa v okamihu zmenili. Celý tím je zrazu skleslý. Musíme sa postaviť na nohy a znovu začať veriť v to, čo robíme. Každé mužstvo si prejde vzostupmi i pádmi. Potrebujeme si zachovať pokoj,“ upozorňuje stredopoliar Isco.

Či zažije Real ďalší pád, alebo predĺži svoju víťaznú sériu v najlepšej klubovej súťaži sveta, môžete sledovať v priamom prenose na Prima Cool.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Schalke 04 #Isco