Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Profesora preveria spomienky i najlepšia obrana

Výraznou mierou prispel k jednému z najkrajších období v histórii klubu. Dotiahol ho do finále Pohára víťazov pohárov (PVP). Zahral si s ním v semifinále Ligy majstrov.

25.02.2015 09:00
Arsene Wenger Foto: ,
Arsene Wenger.
debata

Teraz sa ho pokúsi z futbalovej Európy vyliať.,,Na Monako mám krásne spomienky. Pred mojím príchodom sa klub nikdy nepredral ani len cez prvé kolo Európskeho pohára majstrov," vraví o pôsobení v službách malého kniežatstva Arséne Wenger.

Francúzsky tréner bude dnes večer stáť na strane súpera. V úlohe šéfa lavičky Arsenalu Londýn vyzve v úvodnom osemfinále Ligy majstrov práve svojho niekdajšieho zamestnávateľa.

Pre Wengera bude stredajší večer akiste o niečo emotívnejší. V Monaku strávil sedem rokov, vyhral s ním ligu (1988) i domáci pohár (1991). Najpamätnejším úspechom zostane postup do finále PVP v roku 1992. V ňom nestačili Wengerovi zverenci na Werder Brémy (0:2).

„Na oba zápasy sa veľmi teším. Pravdupovediac, keď nám žreb prisúdil Monako, prežil som menší emocionálny šok. Napriek tomu, že od môjho pôsobenia v AS uplynulo už viac ako dvadsať rokov,“ uviedol Wenger v rozhovore pre uefa.com.

Profesor, ako znie prezývka jedného z najuznávanejších koučov, však nezamieril do Premier League priamo z Francúzska. Absolvoval aj ročnú medzizastávku v Japonsku. Od roku 1996 však nepretržite vedie Arsenal, s ktorým získal tri majstrovské tituly. V roku 2006 si s Londýnčanmi zahral aj vo finále Ligy majstrov (prehra s Barcelonou 1:2).

Od týchto úspechov je však Wengerova partia momentálne na míle vzdialená. Medzi hlavných ašpirantov na zisk trofeje v najlepšej klubovej súťaži Arsenal nepatrí. V domácej súťaži okupuje tretiu priečku s dvanásťbodovým odstupom za vedúcou Chelsea.

V súboji s Monakom je však anglický zástupca favoritom. „Nebudeme to mať jednoduché. Monako je veľmi silné v obrane. V základnej skupine dokázalo vzdorovať kvalitným súperom,“ upozornil Wenger.

Francúzsky vicemajster, ktorý sa predstaví vo vyraďovacej fáze po desiatich rokoch, prehral v C-skupine jediný zápas a postúpil z prvého miesta. Stačili mu na to štyri nastrieľané góly, inkasoval totiž len raz, čím sa žiadny iný klub nemôže pochváliť.

Odolá aj ofenzívne naladenému Arsenalu?

Dnešný program
Osemfinále, prvé zápasy: 20.45 Arsenal Londýn – AS Monako (priamy prenos na Jednotke), Leverkusen – Atlético Madrid (Prima Cool).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Arsenal Londýn #Arsén Wenger