Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Real vyrovnal rekord, Ancelottiho potešil krásny gól netradičného strelca

Hráči španielskeho Realu Madrid si v stredajšom prvom dueli osemfinále futbalovej Ligy majstrov poradili s nemeckým Schalke na jeho trávniku v Gelsenkirchene 2:0.

19.02.2015 08:02
Marcelo, Carlo Ancelotti Foto: ,
Radosť hráčov Realu na čele s Marcelom a trénera Carla Ancelottiho.
debata

Zverenci Carla Ancelottiho s prehľadom kontrolovali vývoj duelu. „Biely balet“ sa ujal vedenia v 26. min zásluhou Cristiana Ronalda, ktorý si nabehol na center Daniho Carvajala z pravej strany a nikým nekrytý hlavičkou prekonal mladíka v bránke Schalke Timona Wellenreuthera. Na konečných 2:0 zvýšil v 79. min brazílsky obranca Marcelo, ktorý presne napriahol z hranice šestnástky. Odvetný duel v metropole Španielska je na programe 10. marca.

Tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti bol po stretnutí rád, že jeho zverenci sú opäť na správnej ceste. „Môj tím dnes podal dobrý výkon, páčil sa mi prístup hráčov. Tempo stretnutia nebolo príliš vysoké, bolo to viac o trpezlivosti. Čakali sme na svoje šance. Myslím si, že sme boli schopní zápas kontrolovať. Iba raz sme sa dostali do nepríjemnej situácie, celkovo to bol z našej strany dobrý zápas,“ cituje stránka Európskej futbalovej únie (UEFA) pozápasové slová 55-ročného Taliana, ktorý postavil do obrany uzdraveného Pepeho a trochu prekvapujúco doprial celozápasový debut v LM zimnej posile Lucasovi Silvovi.

Úvodný gól Cristiana Ronalda

„Rozhodol som sa pre Lucasa Silvu, pretože som chcel vniesť do zostavy trochu čerstvosti. Jeho úlohou bolo udržiavať poriadok v strede poľa. Robil to veľmi dobre. Hral jednoducho, ale ukázal aj niekoľko dobrých akcií. Má len 22 rokov, bol to jeho prvý vážny zápas. Dnes ste mohli vidieť, aký vplyv na hru mužstva má Pepe. Jeho skúsenosti a prítomnosť boli pre všetkých veľmi dôležité Som taktiež rád, že Cristiano Ronaldo skóroval. Nikdy sme z toho nerobili vedu, keď sa mu niekedy nepodarilo streliť gól. Zaznamenal dôležitý presný zásah. Verím, že sme znova na správnej ceste,“ doplnil Ancelotti, ktorého milo prekvapil druhý stredajší strelec Realu Marcelo.

„Nestáva sa každý deň, že strelí gól, navyše pravou nohou. Bol som v eufórii a príjemne prekvapený. Než som sa spamätal, stáli sme vedľa seba a oslavovali gól,“ dodal na záver niekdajší kouč AC Miláno, FC Chelsea či Paríža St. Germain.

Krásny gól Marcela

Kormildeník domácich Roberto Di Matteo priznal, že v kútiku duše veril v prekvapujúcejší výsledok na účet európskeho giganta. „Sme sklamaní z výsledku, pretože obidve mužstvá si vypracovali príležitosti na strelenie gólu. My sme ho však nedali. V prvom polčase dobre vystrelil Huntelaar, ale brankár Casillas dobre zasiahol. V druhom polčase sme nastrelili brvno. Ak dáte hráčom Madridu priestor, sú veľmi nebezpeční. Rozdiel medzi oboma tímami bol predovšetkým v útoku,“ zhodnotil duel šampión s londýnskou Chelsea z roku 2012.

Tréner „Die Königsblauen“ však po domácej prehre odmietol úvahy o tom, že jeho mužstvo je už bez šancí kvalifikovať sa do štvrťfinále. „Vo futbale je všetko možné, preto stále veríme v priaznivý výsledok v odvete. Musíme streliť aspoň dva góly, ak chceme postúpiť. Niekedy kvalita robí rozdiel. My sme v stredu trafili žrď, súperov hráč trafil presne do ‚šibenice‘,“ uzavrel 44-ročný rodák zo švajčiarskeho Schaffhausenu, ktorý je trénerom Schalke od októbra minulého roka.

S desiatimi celkovými víťazstvami najúspešnejší klub histórie Ligy majstrov Real Madrid po takmer roku znova zavítal do Gelsenkirchenu. V minulej sezóne LM bolo v osemfinále práve Schalke prvou zastávkou Madridčanov vo vyraďovacej fáze na ceste k jubilejného 10. triumfu.

Úvodné stretnutie oboch mužstiev sa vtedy v Gelsenkirchene skončilo vysokým víťazstvom zverencov trénera Carla Ancelottiho 6:1, keď si dva góly pripísal každý z obávaného útočného tria: Karim Benzema, Gareth Bale aj Cristiano Ronaldo. Odveta v Madride už takú gólovú úrodu nepriniesla, ale Real zvíťazil 3:1 a s celkovým skóre 9:2 postúpil do ďalšej fázy.

Delí ich jedno víťazstvo od prekonania rekordu Bayernu

Real Madrid dosiahol proti Gelsenkirchenu desiate víťazstvo v Lige majstrov bez prerušenia. Vyrovnal tak doterajší rekord Bayernu Mníchov. Zverenci trénera Carla Ancelottiho zvíťazili v každom z duelov LM od minulosezónneho domáceho víťazstva 1:0 v semifinále nad spomenutým bavorským veľkoklubom. Séria zahŕňa aj finálový úspech nad mestským rivalom Atléticom Madrid (4:1 po predĺžení). Okrem spomenutých desiatich víťazstiev triumfoval madridský klub aj v augustovom európskom Superpohári nad FC Sevilla a dve víťazstvá zaznamenal aj na decembrových majstrovstvách sveta klubov.

V stredu bol medzi strelcami aj Cristiano Ronaldo, portugalská hviezda dosiahla 76. gól v európskych pohároch, čím sa na čele historických tabuliek vyrovnala dvojici Lionel Messi a Raúl. V poradí kanonierov nasledujú Filippo Inzaghi (70 gólov), Gerd Müller (69), Andrij Ševčenko (67) a Ruud van Nistelrooy (62). Cristiano Ronaldo nastúpil za Real Madrid doteraz v 58 stretnutiach Ligy majstrov a dal v nich 58 gólov. Priemer má tak jeden presný zásah na zápas. Brankár Iker Casillas sa priblížil k rekordu Edwina van der Sara v počte zápasov v Lige majstrov bez inkasovaného gólu. Bývalý muž číslo jeden v bránkach Juventusu a Manchestru United si pripísal 51 súbojov s čistým kontom. Casillas v stredu v Gelsenkirchene proti Schalke nedostal gól päťdesiatykrát.

Pre 33-ročného brankára bol stredajší duel v Nemecku jubilejným 150. v európskych pohároch a 50. v play-off Ligy majstrov. Viac duelov v kontinentálnych klubových súťažiach majú na svojom konte len Paolo Maldini a Xavi (po 168), Clarence Seedorf (161), Javier Zanetti (160), Ryan Giggs a Raúl (158).

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Carlo Ancelotti #Schalke 04