Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škandál! Fanúšikovia Chelsea nepustili do metra černocha. Pozrite si VIDEO

Fanúšikovia anglického futbalového klubu FC Chelsea sa pred zápasom Ligy majstrov v Paríži predviedli v tom najhoršom možnom svetle.

18.02.2015 11:16
Fanúšikovia, Chelsea Foto:
Fanúšikovia Chelsea vytláčajú pasažiera z metra.
debata (2)

Podľa záberov, ktoré médiám poskytol jeden z britských turistov v stanici metra Richelieu-Drouot, skupinka priaznivcov “The Blues“ svojimi telami zahatala vstup do dopravného prostriedku miestnemu černochovi.

Paul Nolan, ktorý video natočil na svoj mobilný telefón, pre The Guardian potvrdil, že fanúšikovia dokonca cestujúceho dvakrát vytlačili z priestoru dverí. “Zostal (obeť) v totálnom šoku. Mám dojem, že si v tej chvíli vôbec neuvedomoval, s kým má do činenia,“ referoval pre noviny očitý svedok.

“Pokúsil sa do metra dostať aj druhýkrát, ale opäť mu to znemožnili. Videl som niekoľkých Francúzov neveriacky krútiť hlavou,“ dodal. Fanúšikovia naviac svoje agresívne správanie „vyšperkovali“ chorálom… „My, sme rasisti… My sme rasisti… A takto to máme radi…“

Predstavitelia Chelsea ľutujú, že k incidentu vôbec došlo. “Takéto správanie je odporné a vo futbale nemá miesto a preto dúfame, že vinníkov tvrdo potrestajú. Ak išlo o držiteľov pernamentiek, alebo členov oficiálneho fanklubu, príjmeme vlastné opatrenia vrátane zákazu účasti na našich zápasoch,“ píše sa v stanovisku FC Chelsea.

Bývalý útočník Southendu, Nottinghamu Forest, Liverpoolu a Aston Villy Stan Collymore, aktuálne analytik portálu talkSPORT, uviedol: „Fanúšikovia Chelsea! Zapamätajte si tých ľudí vo vlaku, som si istý, že budete radi, ak ich už viac na zápasoch svojho tímu neuvidíte“.

Bývalý zakončovateľ Blackburnu Jason Roberts zasa vyslovil prianie, aby si každý hráč tmavej pleti zo Stamforde Bridge pozrel video z Paríža. “Ako povedal José… Vo futbale žiadny rasizmus nie je. Rozmýšľam, kde sa to len mohli fanúšikovia Chelsea naučiť. Hmm…,“ napísal na sociálnej sieti.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Chelsea FC