Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Schalke je v pozore. Vracia sa symbol poníženia

Ponižujúca lekcia. Debakel. Potupa. Keď si futbalisti Schalke 04 otvorili v predposledný februárový deň minulého roka nemecké noviny, musel v nich pohľad na titulky vyvolať pocit hanby. V úvodnom osemfinálovom zápase Ligy majstrov podľahli pred svojimi fanúšikmi Realu Madrid vysoko 1:6 (celkovo 2:9). "Práve ste videli zrejme najhorší výkon v histórii nášho klubu," krútil bezmocne hlavou vtedajší tréner Jens Keller.

18.02.2015 12:00
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Cristiano Ronaldo sa raduje z gólu do siete Schalke 04 v minuloročnom osemfinále Ligy Majstrov.
debata

Naopak, španielske denníky oslavovali parádne predstavenie zverencov Carla Ancelottiho. „Stroj na góly,“ napísala Marca. „Španielska liga poriadne pozametala s bundesligou,“ pridal sa AS. Dôvod na oprášenie kritických či oslavných titulkov budú mať nemeckí a španielski novinári aj dnes večer. Do Gelsenkirchenu opäť mieri slávny Real a tak je obrana nemeckého zástupcu v stave najvyššej pohotovosti. V zostave obhajcu trofeje totiž nechýba ani chýrne útočné trio Ronaldo, Benzema, Bale, ktoré pred rokom zariadilo všetky góly Realu. Každá z hviezd zaznamenala po dva presné zásahy.

„Napriek hrozivým spomienkam si veríme. Nebudeme spokojní ani s remízou. Real predsa nie je nezdolateľný,“ vraví sebavedomo útočník Eric Maxim Choupo-Moting. Jeho slová potvrdzujú najmä výkony favorita z uplynulých týždňov. Madridčania stratili zo svojej suverenity z prvej polovice sezóny, čoho výsledkom bol výprask 0:4 v mestskom derby s Atléticom. Cez víkend sa však opäť naladili víťazne a v lige zdolali La Coruňu (2:0).

„Na prvý pohľad to vyzerá na jednoznačný zápas, ale Real nečaká na ihrisku nič jednoduché. Nemyslím si, že Schalke bude pre Real znovu len fackovacím panákom,“ tvrdí pre magazín Kicker legenda Realu a neskôr opora Schalke Raúl.

S vyrovnanejším priebehom počítajú aj hviezdy Realu, ktoré v skupinovej fáze nestratili ani bod. Rovnakou bilanciou sa nemôže pochváliť žiadny z osemfinalistov. „Schalke hrá v obrane oveľa zodpovednejšie. Napriek tomu si nepripúšťame, že by sme mohli vo štvrťfinále chýbať,“ tvrdí pre uefa.com nemecký stredopoliar Toni Kroos.

Súboj vo vypredanej Veltins Arene (61-tisíc divákov) okorenia obaja tréneri. Domáci Roberto Di Matteo vyzve v bitke dvoch Talianov ostrieľaného Carla Ancelottiho. Aj o jedenásť rokov mladší Di Matteo už vie, ako chutí úspech. Pred tromi rokmi dotiahol k triumfu v Lige majstrov londýnsku Chelsea.

Zaujímavosťou je, že aj vtedy prišiel k mužstvu v priebehu sezóny. Na lavičke Schalke sedí od októbra minulého roka.

Stredajší program

Osemfinále: Bazilej – FC Porto (priamy prenos na Prima Cool), Schalke 04 – Real Madrid (Jednotka, ČT4 sport).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Real Madrid #Schalke 04