Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V súboji starých známych je v hre odplata

Poďme spolu napísať iný príbeh. Odkaz, ktorým pozývajú futbalisti Parížu St. Germain svojich fanúšikov na úvodný zápas osemfinále Ligy majstrov, je veľavravný.

17.02.2015 11:00
Chelsea, futbal, radosť Foto: ,
Radosť futbalistov Chelsea.
debata

Súperom francúzskeho veľkoklubu bude londýnska Chelsea. Zverenci Laurenta Blanca tak dostanú po roku možnosť na odplatu. Vlani sa obaja súperi stretli vo štvrťfinále najlepšej klubovej súťaže sveta a Parížanom nezostalo po záverečnom hvizde nič iné, ako zagratulovať miernemu favoritovi k postupu.

Po domácom víťazstve 3:1 prehral jeden z najbohatších klubov planéty na Stamford Bridge 0:2. „Do semifinále nepostúpilo lepšie, ale šťastnejšie mužstvo. Neboli sme slabší ako Chelsea. Rozhodli len skúsenosti,“ lamentoval Blanc.

Pre francúzskeho šampióna je Chelsea veľkou výzvou. Zrejme ešte výraznejšou ako vlani. Partia okolo trénera Josého Mourinha predvádza v aktuálnej sezóne suverénne výkony. V domácej súťaži našla premožiteľa zatiaľ len dvakrát, neprehrala už päť zápasov v rade. Pýši sa skvelou obranou, opiera sa o najlepší útok ligy, v ktorom žiari so sedemnástimi gólmi líder streleckých tabuliek Diego Costa.

„Patrí k najlepším útočníkom v súčasnom futbale. S loptou je výborný, tvrdou hrou si vie vybudovať rešpekt. My sa ho však nezľakneme. Mal by si dať na nás pozor,“ odkazuje kapitán Thiago Silva. Súboje zadákov PSG s Costom môžu byť veľmi vyhrotené. Brazílsky rodák, ktorý reprezentuje Španielsko, bude pravdepodobne čeliť hneď dvojici svojich krajanov. Okrem Silvu sa stred domácej obrany opiera o služby Davida Luiza, ktorý patril ešte v lanskej sezóne k oporám Chelsea.

Jednoduchú úlohu nemá pred sebou ani Mourinhova defenzíva. Útočná dvojica Zlatan Ibrahimovič – Ezequiel Lavezzi vzbudzuje rešpekt. Pozornosť na seba pútala aj cez víkend, keď zariadila oba góly v ligovom stretnutí s Caen. Na tri body však nestačili. Parížania totiž podcenili záver a dvakrát inkasovali.

„Posledné okamihy zápasu sme absolútne nezvládli. Také niečo sa nám nemôže stať. Ak by sa nám čosi podobné prihodilo s Chelsea, mohli by sme na postup veľmi skoro zabudnúť,“ upozorňuje Blanc, ktorého mužstvo nevyužilo šancu vrátiť sa líderskú pozíciu v Ligue 1.

Zbabrané závery robia majstrovi sveta z roku 1998 vrásky na čele. O radosť z vyradenia Chelsea prišiel v lanskom ročníku Ligy majstrov len tri minúty pred koncom odvety.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž St. Germain #Chelsea FC