Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Liverpool nespasil ani Škrtel v útoku. Gerrard: Zaslúžili sme si vypadnúť

Ani exportný gól Stevena Gerrarda či Martin Škrtel v útoku nezabránili vypadnutiu futbalistov FC Liverpool z tohtoročnej edície Ligy majstrov už v skupinovej fáze.

10.12.2014 08:13
Martin Škrtel, Breel Embolo Foto: ,
Obranca Liverpoolu Martin Škrtel sa snaží zastaviť Breela Embola z Bazileja.
debata

Návrat Liverpoolu do najprestížnejšej európskej klubovej súťaže po piatich rokoch trval len šesť zápasov, v tom poslednom, v utorkovom záverečnom 6. kole B-skupiny remizoval na domácom štadióne s FC Bazilej 1:1.

“The Reds” vedeli, že na postup budú potrebovať ďalšiu z povestných európskych nocí na Anfielde. V obdobnej situácii boli takmer na deň presne pred desiatimi rokmi, vtedy museli zdolať Olympiakos Pireus 1:0 alebo rozdielom dvoch gólov. Halfvolejom spoza šestnástky v 86. minúte rozhodol kapitán Steven Gerrard, Liverpool zvíťazil 3:1 a dokráčal až k trofeji.

Prvý polčas utorkového stretnutia však domácim nechutil, v útoku boli úplne bezzubí, navyše v 25. minúte inkasovali z kopačky Fabiana Freia. Do kabín odchádzali mužstvá už za sneženia sprevádzaného dažďom. V polčasovej prestávke tréner Brendan Rodgers musel svojim zverencom poriadne vyčistiť žalúdky, v druhom dejstve to vyzeralo, že nevymenil dvoch hráčov (Lazar Markovič za Rickieho Lamberta a Alberto Moreno za Josého Enriqueho), ale kompletnú jedenástku.

Liverpool zvýšil obrátky, no škrt cez rozpočet mu spravila 61. minúta. Striedajúci Lazar Markovič sa nepochopiteľne ohnal po hosťujúcom Behrangovi Safarim a napriek tomu, že protihráča trafil azda iba končekmi prstov, holandský hlavný rozhodca Björn Kuipers mu ukázal červenú kartu. Srbský krídelník dal pri ceste do kabíny štvrtému arbitrovi najavo, čo si o kontroverznom rozhodnutí myslí. V 69. minúte len o pár centimetrov minul bránku švajčiarskeho tímu ďalekonosný pokus slovenského obrancu Martin Škrtela. Ďalší sporný moment nastal o tri minúty neskôr, v pokutovom území po súboji o loptu s brankárom FC Bazilej Tomášom Vaclíkom spadol Steven Gerrard, Kuipers nepískal.

V 81. minúte Steven Gerrard dokázal, že ani vo veku 34 rokov nestratil čuch na pamätné momenty. Priamy kop zatočil do pravého horného rohu, a ako už mnohokrát v kariére vykresal “červeným” iskierku nádeje. “Ešte som nevidel záznam. Počul som len, ako za mnou zazvonila žrď a dúfal som, že sa lopta odrazí von. Potom som zbadal, ako sa radujú," opísal v rozhovore pre TV Prima inkasovaný gól český brankár Bazileja Tomáš Vaclík.

V závere sa Liverpoolčania pokúšali o zázrak, slovenský stopér Martin Škrtel sa dokonca posunul na post útočníka. On ani jeho spoluhráči však šance nezužitkovali a 5-násobný európsky klubový šampión sa s touto súťažou lúči už v skupinovej fáze. Z tretieho miesta v tabuľke B-skupiny putuje do Európskej ligy.

“Zaslúžili sme si vypadnúť. Nerozhodol tento zápas, vonku v Bazileji sme podali neadekvátny výkon, v predchádzajúcom stretnutí v Bulharsku sme inkasovali hlúpy gól v závere. Postupuje sa na základe šiestich duelov,” priznal pre televíziu ITV Steven Gerrard, ktorý si v utorok pripísal jubilejný 100. presný zásah na Anfielde.

FC Liverpool stroskotal v skupine rovnako ako pri svojej ostatnej účasti v Lige majstrov v sezóne 2009/2010, v jarnej časti sa v Európskej lige dostal do semifinále. Aktuálna sezóna nápadne pripomína spomenutú 2009/2010, aj vtedy po vydarenom predchádzajúcom ročníku a konečnom druhom mieste v Premier League prišlo trápenie anglického giganta

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Škrtel #FC Liverpool #FC Bazilej