Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Osud máme vo vlastných rukách, vraví Rodgers. Real valcuje

O tom, kto sa pridá k suverénnemu Realu Madrid ako druhý postupujúci z B-skupiny do osemfinále Ligy majstrov, rozhodne až záverečné 6. kolo zápasov základnej fázy.

27.11.2014 09:22
Fanúšikovia FC Liverpool, Foto: ,
Fanúšikovia FC Liverpool v Sofii.
debata

Súboj kto z koho sa odohrá 9. decembra na Anfield Road, kde štvorbodový FC Liverpool privíta šesťbodový Bazilej. Hosťom stačí na osemfinále remíza, domáci musia vyhrať, čo sa im nepodarilo v stredu v Sofii. Nad bulharským šampiónom Ludogorcom viedol FC Liverpool so slovenským stopérom Martinom Škrtelom v zostave ešte v 87. min 2:1, ale presná hlavička obrancu Georgia Terzieva po 11. rohovom kope domácich znamenala vyrovnanie.

Terziev chce vyhrať v Madride

Napriek zisku bodu už Razgrad nemôže postúpiť do osemfinále LM, ale môže si zabezpečiť pokračovanie v jarnom šestnásťfinále Európskej ligy. Stačí mu „maličkosť“ – zvíťaziť v Madride alebo aj remizovať za predpokladu, že Liverpool prehrá s Bazilejom. "Skóroval som proti Liverpoolu a to zostane pre mňa nezabudnuteľné. V tomto zápase sme herne prevýšili tohto súpera so svetovými hráčmi v zostave. Vlani sme v Európskej lige zbierali skúsenosti, teraz sme ich mohli využiť v zápasoch proti Liverpoolu či Realu Madrid. Prečo by sme na San Bernabéu nemohli zvíťaziť?“ zamyslel sa strelec vyrovnávajúceho gólu Razgradu Terziev.

„Mrzí nás ten gól v závere, ale cieľ zostať v hre o postup až do konca sme splnili. Máme osud vo svojich rukách a hráme doma pred vlastnými fanúšikmi. To je pre nás veľmi motivujúce a musíme to využiť. Už keď som videl žreb našej skupiny, pomyslel som si, že o postup sa bude hrať až do samého záveru,“ uviedol tréner FC Liverpool Brendan Rodgers na oficiálnom serveri „The Reds“.

Tri zápasy čakali Rodgersovi zverenci v B-skupine na bod či strelený gól. Teraz dosiahli dva a strelec toho druhého Jordan Henderson pre server UEFA doplnil: "Máme za sebou náročný zápas s emóciami na oboch stranách. Ludogorcu patrí za skvelý výkon náš rešpekt. Teraz nás čaká domáci duel s Bazilejom, ktorý o všetkom rozhodne.“

Real má 15 bodov aj 15 víťazstiev v sérii

Pred posledným kolom skupinovej fázy zostal z 32 tímov jediný, ktorý zatiaľ nepustil súperom ani bod. Ani neprekvapuje, že je ním obhajca trofeje Real Madrid. „Biely balet“ v stredu v Bazileji nepredvádzal skvostné tanečné kúsky. V St. Jakob-Parku domáci prestrieľali hostí 17:8 (na bránku 5:4), ale jediný gól dosiahol desať minút pred koncom prvého polčasu portugalský kanonier Cristiano Ronaldo. Znamenal veľa – istotu prvého miesta v skupine, vyrovnanie sa Raúlovi na druhom mieste v historickej tabuľke najlepších strelcov LM aj predĺženie madridskej víťaznej série na všetkých súťažných úrovniach na 15 zápasov.

"Neodohrali sme tento zápas na našej zvyčajnej úrovni, boli sme pomalší. Dobre sme však bránili a kontrolovali vývoj. Nebolo jednoduché uspieť v Bazileji. Dosiahli sme 15. víťazstvo v rade a to si veľmi vážime,“ uviedol tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti.

Jeho náprotivok z lavičky FC Bazilej Paulo Sousa napriek prehre neskrýval nadšenie: „Som hrdý na hráčov, ale aj fanúšikov. Ich podpora bola neskutočná. Je skvelé poznanie, že aj v zápasoch proti tým najlepším tímom nezaostávame, ale sa zlepšujeme.“ Obranca švajčiarskeho majstra Fabian Schär doplnil: "Nestrelili sme gól a nezískali bod, ktorý by sme si zaslúžili. V skupine však sme stále pred Liverpoolom. Stačí nám bod zo vzájomného zápasu a splníme náš postupový cieľ.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #FC Liverpool #Brendan Rodgers