Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Messi prekonáva strelecké rekordy hetrikmi

Lionel Messi je so 74 gólmi historicky najlepším strelcom Ligy majstrov či predtým Európskeho pohára majstrov vo futbale. Fenomenálny Argentínčan z FC Barcelona sa už výraznejšie odpútal od španielskej legendy Raúla, ktorý dosiahol 71 gólov.

26.11.2014 07:33
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi.
debata

Dvadsaťsedemročný rodák z Rosaria Messi skóroval v 38., 58. a 87. min utorkového zápasu F-skupiny Ligy šampiónov v Nikózii proti domácemu APOEL-u (výsledok 4:0) a týmto hetrikom zveľadil svoj doterajší zápis už na 74 presných zásahov. Barcelonská hviezda potrebovala na to 91 zápasov. Messi sa zároveň vyrovnal Raúlovi v ďalšej štatistike: obaja skórovali proti klubom zo šestnástich krajín. Na treťom mieste medzi „európskymi“ kanoniermi je Cristiano Ronaldo, portugalský ostrostrelec Realu Madrid dosiahol v kontinentálnom pohári číslo jeden zatiaľ 70 gólov.

"Je to pocta, krásny pocit, fantastické číslo. Je úžasné dosiahnuť strelecký rekord v takej veľkej a uznávanej súťaži,“ reagoval Messi a pre server UEFA ďalej pokračoval: "Podstatné však sú tri body a to, že sme odohrali dobrý zápas. Nie ja, ale mužstvo je dôležité.“

Jeho tréner v FC Barcelona Luis Enrique to po súboji v Nikózii povedal v povznesenej nálade bez zábran: "Futbal je kráľ všetkých športov a Lionel Messi je najväčší hráč histórie futbalu. A bude nás o tom presviedčať ešte dlhý čas.“ Messiho spoluhráč z obrany Jordi Alba ešte pred utorkovým zápasom LM na adresu argentínskeho kanoniera podotkol: "Dobre ho poznám, jeho nikdy neprestane prekonávať strelecké rekordy.“

Argentínsky denník Clarín pod titulkom "Tri hetriky, tri rekordy“ pripomína tohtoročné rekordné strelecké zápisy v podaní Messiho. Ten prvý sa zrodil ešte 16. marca, keď troma gólmi proti Osasune (7:0) predstihol Paulina Alcántaru a stal sa najlepším strelcom FC Barcelona v súčte súťažných aj nesúťažných zápasov v histórii (vtedy 371 gólov, teraz 382). Ďalšie dva rekordy prišli v rozpätí štyroch dní. Najprv hetrikom do siete FC Sevilla (5:1) sa dostal na métu 253 strelených gólov v najvyššej španielskej ligovej súťaži, keď o dva presné zásahy vylepšil rekord legendárneho Telma Zarru. A teraz prišiel v jeho podaní už spomenutý rekordný prepis v Lige majstrov.

Clarín vytiahol dokonca ešte jeden rekordný hetrik Messiho z tohto roka. Má prívlastok „elclásicový“. Messi už ovládol historickú tabuľku aj v prestížnych súbojoch FC Barcelona a Realu Madrid, keď 23. marca prispel k výhre FCB v Madride 4:3 opäť troma gólmi. Vtedy predstihol na prvej priečke strelcov týchto zápolení legendárneho Alfréda Di Stéfana. Momentálne má Messi v zápasoch s označením El Clásico na konte 21 gólov, Di Stéfano 18 a v poradí štvrtý Cristiano Ronaldo zatiaľ 14.

Prehľad najlepších strelcov v histórii futbalovej Ligy majstrov a Európskeho pohára majstrov:
1. Lionel Messi (Arg.) – 74 gólov
2. Raúl (Šp.) – 71
3. Cristiano Ronaldo (Portug.) – 70
4. Ruud van Nistelrooy (Hol.) – 60
5. Andrij Ševčenko (Ukr.) – 59
6. Thierry Henry (Fr.) – 51
7. Filippo Inzaghi (Tal.) – 50
8. Alfredo Di Stéfano (Arg.) – 49
9. Eusébio (Portug.) – 47
10. Alessandro Del Piero (Tal.) – 43

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Lionel Messi