Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Messi prekonáva strelecké rekordy hetrikmi

Lionel Messi je so 74 gólmi historicky najlepším strelcom Ligy majstrov či predtým Európskeho pohára majstrov vo futbale. Fenomenálny Argentínčan z FC Barcelona sa už výraznejšie odpútal od španielskej legendy Raúla, ktorý dosiahol 71 gólov.

26.11.2014 07:33
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi.
debata

Dvadsaťsedemročný rodák z Rosaria Messi skóroval v 38., 58. a 87. min utorkového zápasu F-skupiny Ligy šampiónov v Nikózii proti domácemu APOEL-u (výsledok 4:0) a týmto hetrikom zveľadil svoj doterajší zápis už na 74 presných zásahov. Barcelonská hviezda potrebovala na to 91 zápasov. Messi sa zároveň vyrovnal Raúlovi v ďalšej štatistike: obaja skórovali proti klubom zo šestnástich krajín. Na treťom mieste medzi „európskymi“ kanoniermi je Cristiano Ronaldo, portugalský ostrostrelec Realu Madrid dosiahol v kontinentálnom pohári číslo jeden zatiaľ 70 gólov.

"Je to pocta, krásny pocit, fantastické číslo. Je úžasné dosiahnuť strelecký rekord v takej veľkej a uznávanej súťaži,“ reagoval Messi a pre server UEFA ďalej pokračoval: "Podstatné však sú tri body a to, že sme odohrali dobrý zápas. Nie ja, ale mužstvo je dôležité.“

Jeho tréner v FC Barcelona Luis Enrique to po súboji v Nikózii povedal v povznesenej nálade bez zábran: "Futbal je kráľ všetkých športov a Lionel Messi je najväčší hráč histórie futbalu. A bude nás o tom presviedčať ešte dlhý čas.“ Messiho spoluhráč z obrany Jordi Alba ešte pred utorkovým zápasom LM na adresu argentínskeho kanoniera podotkol: "Dobre ho poznám, jeho nikdy neprestane prekonávať strelecké rekordy.“

Argentínsky denník Clarín pod titulkom "Tri hetriky, tri rekordy“ pripomína tohtoročné rekordné strelecké zápisy v podaní Messiho. Ten prvý sa zrodil ešte 16. marca, keď troma gólmi proti Osasune (7:0) predstihol Paulina Alcántaru a stal sa najlepším strelcom FC Barcelona v súčte súťažných aj nesúťažných zápasov v histórii (vtedy 371 gólov, teraz 382). Ďalšie dva rekordy prišli v rozpätí štyroch dní. Najprv hetrikom do siete FC Sevilla (5:1) sa dostal na métu 253 strelených gólov v najvyššej španielskej ligovej súťaži, keď o dva presné zásahy vylepšil rekord legendárneho Telma Zarru. A teraz prišiel v jeho podaní už spomenutý rekordný prepis v Lige majstrov.

Clarín vytiahol dokonca ešte jeden rekordný hetrik Messiho z tohto roka. Má prívlastok „elclásicový“. Messi už ovládol historickú tabuľku aj v prestížnych súbojoch FC Barcelona a Realu Madrid, keď 23. marca prispel k výhre FCB v Madride 4:3 opäť troma gólmi. Vtedy predstihol na prvej priečke strelcov týchto zápolení legendárneho Alfréda Di Stéfana. Momentálne má Messi v zápasoch s označením El Clásico na konte 21 gólov, Di Stéfano 18 a v poradí štvrtý Cristiano Ronaldo zatiaľ 14.

Prehľad najlepších strelcov v histórii futbalovej Ligy majstrov a Európskeho pohára majstrov:
1. Lionel Messi (Arg.) – 74 gólov
2. Raúl (Šp.) – 71
3. Cristiano Ronaldo (Portug.) – 70
4. Ruud van Nistelrooy (Hol.) – 60
5. Andrij Ševčenko (Ukr.) – 59
6. Thierry Henry (Fr.) – 51
7. Filippo Inzaghi (Tal.) – 50
8. Alfredo Di Stéfano (Arg.) – 49
9. Eusébio (Portug.) – 47
10. Alessandro Del Piero (Tal.) – 43

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Lionel Messi