Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bayern môže odpísať milionárov z Manchestru

Patria k najbohatším klubom sveta. V posledných rokoch ich experti pasujú do úlohy jedného z najväčších favoritov anglickej Premier League, čo vlani potvrdili ziskom titulu.

25.11.2014 11:00
Sergio Agüero, Edin Džeko Foto: ,
Sergio Agüero a Edin Džeko z Manchestru City.
debata

Sami sa netaja najvyššími ambíciami na domácej i európskej scéne. Už v utorok sa však môžu dočkať veľkého sklamania a Lige majstrov zamávať na rozlúčku.

Futbalisti Manchestru City hrajú o všetko. Aspoň na európskych trávnikoch. Ak nebudú opúšťať svoj štadión s tromi bodmi, s najväčšou pravdepodobnosťou si na jar vo vyraďovacej fáze najlepšej klubovej súťaže sveta nezahrajú. Aby to zverenci Manuela Pellegriniho nemali príliš jednoduché, postaví sa im do cesty jeden z najsilnejších tímov planéty – Bayern Mníchov.

„Vieme, čo je našou úlohou. Viac šancí na záchranu postupových nádejí nedostaneme. Preto musíme vybehnúť na ihrisko a byť od prvej minúty hladní po víťazstve,“ burcuje mužstvo v rozhovore pre denník The Guardian Pellegrini.

Anglický šampión, ktorý cez víkend zdolal v lige Swansea (2:1), sa však nemá o čo oprieť. Všetky fakty mu môžu sebavedomie len znížiť. V predošlých štyroch kolách E-skupiny ešte nevyhral, súperom nastrieľal len štyri góly, inkasoval šesť. Naopak, nemecký majster je zatiaľ stopercentný. Okrem dvanástich bodov a istého postupu z prvého miesta sa pýši aj excelentným skóre – 11:1. Navyše, v úvodnom kole zvíťazil bavorský veľkoklub nad City 1:0.

„Bayern je pre nás veľkou výzvou. Nezostáva nám nič iné, len sa zdravo nahnevať a dokázať všetkým našu silu,“ tvrdí Pellegrini, ktorému však bude chýbať trojica výrazných opôr zo stredu poľa – Yaya Touré, David Silva a Fernandinho.

V prípade, že by Manchester nezvíťazil, môže mu ešte pomôcť výsledok z druhého zápasu skupiny. V súboji medzi CSKA Moskva a rímskym AS by sa však musela zrodiť remíza. Potom by o druhom postupujúcom rozhodlo posledné kolo, v ktorom Manchester pocestuje do Ríma a Bayern privíta CSKA.

Ak by City nepostúpili zo skupiny, zopakoval by sa scenár spred dvoch rokov. Vtedy obsadil anglický zástupca v konkurencii Borussie Dortmund, Realu Madrid a Ajaxu Amsterdam posledné miesto.

Utorňajší program (20.45)

E-skupina: CSKA Moskva – AS Rím, 18.00 Manchester City – Bayern Mníchov (priamy prenos na Prima Cool), F-skupina: APOEL Nikózia – FC Barcelona, Paríž St. Germain – Ajax Amsterdam, G-skupina: Schalke 04 – Chelsea Londýn, Sporting Lisabon – Maribor, H-skupina: BATE Borisov – FC Porto, 18.00 Šachtar Doneck – Bilbao.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #manchester city