Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Arsenal stratil trojgólový náskok, Wenger kritizoval obranu

Futbalisti Arsenalu Londýn pred dvoma týždňami mohutným finišom otočili v Bruseli zápas Ligy majstrov proti Anderlechtu, v utorok večer zasa predviedol výborný záver ich belgický súper.

05.11.2014 09:48
Santi Cazorla, Lukas Podolski Foto: ,
Futbalisti Arsenalu Santi Cazorla a Lukas Podolski po vyrovnávajúcom góle Anderlechtu.
debata

Arsenal v prvom vzájomnom súboji prehrával v 89. min 0:1, napokon však vyhral 2:1. V domácej odvete stratili kanonieri sľubný náskok 3:0 a museli sa uspokojiť s bodom za remízu 3:3.

Londýnčania viedli v 58. min 3:0 a vtedy už mnohí Anderlecht odpisovali. Najskôr v 25. min bez problémov otvoril skóre z pokutového kopu Mikel Arteta, o štyri minúty neskôr sa na dvakrát presadil Alexis Sánchez. Trojgólový náskok zabezpečil domácim Alex Oxlade-Chamberlain. Belgický účastník Ligy majstrov však v 61. min znížil zásluhou Anthonyho Vanden Borreho, hoci gól padol z ofsajdu. Arsenal ďalej kontroloval hru, tutovku spálil Sánchez a prišiel trest. Borre pridal z pokutového kopu druhý gól Anderlechtu a domácich definitívne umlčal Aleksandar Mitrovič v poslednej minúte.

Tréner Arséne Wenger po stretnutí kritizoval najmä defenzívu mužstva. „Ani neviem, či som viac nahnevaný alebo sklamaný. Asi oboje. Musím však pochváliť Anderlecht. Nezložil zbrane, bojoval až do konca a ťažil z toho, že naša obrana podala skutočne zlý výkon. Sklamali ma všetci hráči v defenzíve. Možno sme mali smolu, možno sme prvý gól inkasovali z ofsajdu. To nie je podstatné, dnes nebola naša hra v obrane vôbec dobrá a pykali sme za to,“ uviedol na pozápasovej tlačovej besede Arséne Wenger.

Arsenal prišiel o istotu postupu do osemfinále. Účasť v jarnej vyraďovacej fáze by mu však nemala uniknúť, momentálne je v tabuľke skupiny druhý za Dortmundom a pred Anderlechtom má päťbodový náskok. K postupu by mu mal stačiť aj bod z posledných dvoch stretnutí. Londýnčania však už asi nesplnia cieľ, s ktorým vstupovali do Ligy majstrov, a nevyhrajú skupinu. „Týmto výsledkom sme zahodili všetku našu doterajšiu snahu. Nemôžeme robiť podobné chyby, nebol to výkon hodný hráčov Arsenalu,“ hneval sa kapitán Mikel Arteta.

Anderlecht sa stal štvrtým tímom histórie Ligy majstrov, ktorý zlikvidoval trojgólový náskok súpera. Vonku to dokázal len Liverpool v roku 2002 v Bazileji. „Arsenal nás v druhom polčase podcenil. Jeho hráči akoby si mysleli, že je už po zápase. My sa však nikdy nevzdávame. Som pyšný na svoj tím, ukázal charakter. Tento zápas zostane v pamäti každého z nás,“ doplnil tréner Anderlechtu Besnik Hasi.

Informácie pochádzajú z BBC, Daily Mail a UEFA.com.

debata chyba
Viac na túto tému: #Arsenal Londýn #Anderlecht Brusel