Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Balotelli v nemilosti bývalých hviezd. Nikto si s ním vraj nechce špiniť ruky

Gólostroj futbalového Realu Madrid sa nezastavil ani na slávnom Anfield Roade. Šláger stredajšieho diania v Lige majstrov rozhodli Madridčania na trávniku FC Liverpool za 18 minút.

23.10.2014 09:28
Cristiano Ronaldo, Mario Balotelli Foto: ,
Cristiano Ronaldo sa zdraví s Mariom Balotellim.
debata

Presne toľko trvalo obhajcovi trofeje v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži, kým strelil v prvom polčase tri góly. Dva presné zásahy Karima Benzemu a jeden Cristiana Ronalda (v LM s poradovým číslom 70) a potom už len pozorná defenzíva a niekoľko nedotiahnutých útočných výpadov. Real Madrid je s plným počtom bodov na čele B-skupiny Ligy šampiónov a vo všetkých súťažiach, ktoré hrá, ťahá sériu ôsmich víťazných zápasov s 35 strelený­mi gólmi.

"Dosiahli sme veľmi dôležité víťazstvo. V skvelej atmosfére sme odohrali veľký zápas proti tímu, ktorý nám reálne mohol spôsobiť vážne škody,“ pochvaľoval si tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti na serveri UEFA. Pri pripomenutí, že jeho tím je možno opäť najvážnejším kandidátom na celkový triumf, Ancelotti diplomaticky odpovedal: "Je priskoro hovoriť o konci sezóny, ale pracujeme veľmi tvrdo, aby sme opäť zažili ten skvelý pocit úspechu.“

Liverpool v zostave so slovenským reprezentačným obrancom Martinom Škrtelom v zápase len dvakrát vystrelil na bránku a kompletne zlyhal v koncovke. Útočník Mario Balotelli, ktorý mal na Anfield Roade nahradiť gólovú mašinu Luisa Suáreza, opäť nesplnil očakávania a do druhého polčasu už ani nenastúpil. Pobúrenie v britských médiách si vyslúži aj tým, že v hráčskom tuneli pri odchode z ihriska si vymenil dres so súperom Pepem, čo sa po prvom polčase nerobí.

"Je pre mňa záhada, prečo Liverpool a najmä tréner Rodgers siahli po Balotellim. Ako si mohol myslieť, že práve on zmení hráča, s ktorým si už Mourinho, Mancini a Prandelli nechceli dlhšie špiniť ruky,“ uviedol pre Sky Sports kriticky bývalý skvelý hráč FC Liverpool Jamie Redknapp. "Myslím si, že nedostane zmluvu na dlhšie obdobie. Budem veľmi prekvapený, keď ho tu ešte uvidím v budúcej sezóne,“ povedala o Balotellim ďalšia z hráčskych legiend The Reds Jamie Carragher.

Futbalisti FC Liverpool naposledy predtým prehrávali v pohárovej Európe po prvom polčase 0:3 pred deviatimi rokmi proti AC Miláno. V Istanbule išlo o finálový zápas LM 2004/2005 a anglickému tímu sa vtedy podaril historický obrat – zvíťazil na strely zo značky pokutového kopu, pričom v riadnom hracom čase aj po predĺžení sa zápas skončil 3:3. Tréner súčasného Liverpoolu Rodgers však vie, že tentoraz zázračný obrat čakať nemohol. Chýba mu k tomu potrebná ofenzívna kvalita.

"Polčasový stav 0:3 bol pre nás trochu krutý. Po zmene strán sme boli na tom technicky oveľa lepšie, zlepšili sme držanie lopty a vpredu boli aj nebezpeční. Chýbal nám však gól,“ skonštatoval Brendan Rodgers.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Mario Balotelli #FC Liverpool