Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rím vyplienený za jednu noc, Bayern v siedmom nebi, píšu Nemci

Nemecké médiá nešetria chválou na výkon futbalistov Bayernu Mníchov, ktorí v utorok na Olympijskom štadióne v Ríme urobili s domácimi AS rýchly proces.

22.10.2014 11:07
debata
zväčšiť Kapitán AS Rím Francesco Totti medzi... Foto: SITA/AP, Alessandra Tarantino
Francesco Totti Kapitán AS Rím Francesco Totti medzi oslavujúcimi hráčmi Bayernu.

Rekordné víťazstvo Bavorov na súperovom trávniku v Lige majstrov (7:1) opisujú v nadpozemských superlatívoch. „Nebeský Bayern a jeho božský gólostroj. Kombinácie ako zo sna, góly ako zo sna, futbal ako zo sna. A že Neuer napokon inkasoval po 813 minútach? To je pri tomto galapredstavení iba vedľajšia vec,“ napísal denník Bild.

Špecializovaný magazín Kicker si tiež pomohol prirovnaním takpovediac z iného sveta: „7:1 – Bayern v siedmom nebi! Dostal sa tam už deň pred návštevou u pápeža Františka.“ Aj Bild sa dotkol témy pápežskej audiencie vo Vatikáne: "Dres Bayernu bude mať čestné miesto v zbierke tohto veľkého fanúšika futbalu.“

Frankfurter Allgemeine Zeitung napísal, že hráči Bayernu ukázali Rimanom, kde sú ich futbalové hranice. „Bavori dobyli Rím a svoj futbal dotiahli k perfektnosti,“ konštatuje FAZ. Süddeutsche Zeitung rovnako použil historický motív v súvislosti s ťažko skúšanou talianskou metropolou. „Rím vyplienený za jednu noc! Keď Bayern vystupňoval tempo, priviedol Rimanov k úplnej bezradnosti,“ konštatuje Süddeutsche Zeitung.

Zostrih zápasu AS Rím - Bayern Mníchov

Taliansky špecializovaný denník Gazzetta dello Sport smutne tvrdí, že rímski futbalisti dostali lekciu z futbalu od profesora Robbena. Práve tohto hráča považuje za strojcu utorkovej demolácie domáceho tímu. „Holanďan dvakrát vystrelil na bránku a dal dva góly, pričom na jeden gól prihral a ďalších šesť streleckých pozícií pripravil spoluhráčom. Nabehal 9,8 km, mal 100 dotykov s loptou a zo 69 prihrávok boli len 4 chybné,“ vyrátala Gazzetta.

Tuttosport upriamuje pozornosť na to, že Stadio Olympico v Ríme zažilo večer rekordov. „Po ekonomickej stránke sa otočilo viac než 3,7 milióna eur, ale aj 7 gólov v sieti domáceho tímu je na európskej úrovni v Ríme rekordom. Pri všetkej úcte k domácim to na trávniku vyzeralo ako v zápase Brazílie s Nemeckom na majstrovstvách sveta.“

Corriere dello Sport pripomína, že výsledok 7:1 je nočná mora Rimanov, ktorá sa zopakovala po siedmich rokoch. „Vtedy v zápase Manchestru United s AS Rím sa to skončilo rovnako 7:1 a ten istý výsledok sa zrodil aj pred 100 dňami na majstrovstvách sveta, keď Nemci deklasovali Brazíliu,“ všimol si taliansky Corriere dello Sport.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #AS Rím