Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rímsky umelec potrápi mozog Bayernu

Spája ich kapitánska páska, pochváliť sa môžu titulom majstra sveta. Predovšetkým sú však symbolmi vernosti. Lásku prejavujú svojmu klubu i mestu po celý život.

21.10.2014 10:00
Francesco Totti Foto: ,
Francesco Totti.
debata

Liga majstrov dnes večer postaví proti sebe dvoch veľkých mužov súčasného futbalu. Keď zaznie na Olympijskom štadióne v Ríme slávna hymna prestížnej súťaže, budú stáť na čele svojich tímov. Vzápätí si podajú ruky, vymenia klubové vlajky a pustia sa do neľútostného boja. Kým Philipp Lahm bude zdatne dirigovať defenzívu Bayernu Mníchov, Francesco Totti bude najväčším tromfom ofenzívy rímskeho AS.

„Lahm má s Tottim veľa spoločného. Obaja sú ikonami svojich klubov, aj po tridsiatke patria k svetovej špičke. Navyše, fanúšikovia ich milujú. Veď počas celej kariéry preukazujú vernosť tým istým farbám. Sú ozajstnými šampiónmi,“ vraví Mehdi Benatia, marocký stopér, ktorý prišiel pred novou sezónou do Bayernu práve z AS Rím.

Totti s Lahmom sú lídrami svojich mužstiev. Rešpekt majú na ihrisku i mimo neho. Pre mladíkov v Bayerne je Lahm veľkým vzorom, to isté platí o Tottim, ktorý má v AS obrovský vplyv. „Pre Rimanov je nenahraditeľný. Je to futbalový umelec, skutočné číslo 10. Tak, ako som bol kedysi ja,“ vyhlásil o 38-ročnom útočníkovi legendárny Michel Platini.

„Je to najinteligentnejší a najpracovitejší hráč, akého som kedy trénoval,“ chváli svojho súčasného zverenca Pep Guardiola.

Bývalému trénerovi Barcelony urobil prvý muž jeho zostavy radosť aj počas uplynulého víkendu. K víťazstvu 6:0 nad Brémami prispel dvoma gólmi. Nezaostával však ani Totti, ktorý pomohol Rimanom k zdolaniu Chieva (3:0) jedným presným zásahom. Ligové súboje sú však minulosťou a obaja rivali myslia na dnešný prestížny súboj. „Cieľ sme splnili. Po Brémach však chceme tri body aj z Ríma,“ netají vysoké ambície Lahm.

Napokon, hráč, ktorého pre jeho schopnosti prezývajú Zázračný trpaslík (meria 170 cm), je na veľké víťazstvá zvyknutý. Po šesť trofejí má za triumf v bundeslige i domácom pohári. Pred rokom priviedol Bayern k prvenstvu v Lige majstrov, Nemcov zas v tomto roku k titulu majstrov sveta. Úspechy sa však nevyhýbajú ani Zlatému chlapcovi Ríma. Pýši sa talianskym titulom, víťazstvom v domácom pohári i honorom svetového šampióna z roku 2006.

Ktorý z velikánov svetového futbalu uspeje dnes? Rodený Mníchovčan alebo pýcha Ríma?

Dnešný program
E-skupina: 18.00 CSKA Moskva – Manchester City, 20.45 AS Rím – Bayern Mníchov (priamy prenos na Prima Cool), F-skupina: APOEL Nikózia – Paríž St. Germain, FC Barcelona – Ajax Amstrerdam, G-skupina: Schalke 04 – Sporting Lisabon, Chelsea – Maribor, H-skupina: BAE Borisov – Doneck, FC Porto – Bilbao.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Francesco Totti #Philipp Lahm