Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kritizovaný Welbeck v sebe prebudil zabijaka. Po hetriku zabudol na loptu

Najlepším možným spôsobom odpovedal útočník Danny Welbeck na kritiku, že v poslednej dobe zahadzuje veľa šancí. V stredu v Lige majstrov zariadil futbalistom Arsenalu hetrikom víťazstvo 4:1 nad Galatasarayom Istanbul.

02.10.2014 09:23
Danny Welbeck Foto: ,
Gólová oslava Dannyho Welbecka z Arsenalu.
debata

Dvadsaťtriročný anglický reprezentant skóroval trikrát v jednom zápase medzi seniormi prvýkrát. Po zápase priznal, že ho to zaskočilo. „Zabudol som si zobrať loptu na pamiatku! Nie som na to zvyknutý, snáď si ju ešte budem môcť vziať neskôr,“ smial sa Welbeck v rozhovore pre televíznu stanicu Sky Sports.

„Posledný hetrik som dal ešte za rezervu Manchestru United,“ dodal Welbeck, ktorý do Arsenalu prišiel v posledný deň letného prestupového obdobia. „Dnes v sebe prebudil inštinkt zabijaka,“ pochválil útočníka tréner londýnskeho tímu Arséne Wenger.

Zostrih zápasu Arsenal - Galatasaray

Proti Galatasarayu sa Welbeck presadil dvakrát v rozmedzí ôsmich minút v prvom polčase a po prestávke pridal tretí gól. „Najťažšie bolo dať ten posledný, pretože som to mal na dlhú nohu. Videl som, že proti mne ide brankár, skúsil som ho obstreliť a podarilo sa,“ opísal útočník.

Krátko po Welbeckovom treťom góle prišiel Arsenal o vylúčeného brankára Wojciecha Szczesného, ktorý fauloval Buraka Yilmaza. A sám útočník Galatasarayu z nariadenej penalty zaznamenal čestný úspech hostí. Pre Arsenal išlo už o piatu červenú kartu v posledných siedmich zápasoch Ligy majstrov.

„Na vlastnej polovici sme stratili loptu a súper ju hneď poslal medzi obrancov. Szczesny dobre vybehol, ale bol tam o zlomok sekundy neskôr,“ povedal Wenger. „Myslím, že oveľa väčšou chybou bola naša strata lopty. Skoro vždy je to nebezpečné a navyše sme to zle odbránili,“ dodal francúzsky kouč, ktorý v stredu oslávil osemnásťročné pôsobenie v klube.

debata chyba
Viac na túto tému: #Arsenal Londýn #Danny Welbeck